Onko tässä Suomen vastine UGK:n ja Outkastin mahtibiisille? Gasellit kysyy, mahtuuko kyytiin

22.05.2015

Jos olet joskus viettänyt aikaa tutkien teksasilaista tai atlantalaista rap-musiikkia, saatat löytää Gasellien uudesta biisistä yhtäläisyyksiä niihin maailmoihin. Gasellien singlellä ei räpätä nyt naisista, eikä kukaan heistä välttämättä ole Suomen André 3000 tai Bun B, mutta jotain samaa näissä on.

Gasellien Mahtuuko kyytiin? on kuin kotimainen versio UGK:n ja Outkastin yhteiskappaleesta International Player’s Anthem (I Choose You).

Kappale alkaa samalla tavalla tarinasta kuin André 3000:lla siinä kenties jopa klassikkostatuksen ansaitsevassa biisissä. Gospel-kuoro pamahtaa nytkin taustalle, ja tunnelma on koko ajan nouseva.

Varsinaista ”beatdroppia” ei vielä ensimmäisen versen aikana kuulla – rummut pamahtavat soimaan heti ensimmäisen versen päätyttyä. Aivan kuten Amerikan-kollegoilla. Lisähuomiona: Gaselleilla alkaa olla hallussa Suomen rap-piirien tarttuvimmat kertosäkeet.

Eikä tässä nyt olla Blurred Lines -hengessä liikenteessä, vaan mahdollinen tribuutti on nytkin varsin arvostettava teko. Oli asia sitten miten oli, kappale on varsin mainio ja hyvällä veljeshengellä varustettu video varsin mukavaa katsottavaa.

Gasellit kertoo Facebookissa, että levy etenee vauhdilla. Mitä ilmeisimmin kesällä ei uusia singlejä siltä suunnalta tule, mutta toimiihan se näinkin. Kuuntele vertailuksi UGK:n & Outkastin yhteisbiisi alta ja lue Gasellien Rumba-haastattelu täältä.

Lisää luettavaa