Onkohan rike vanhentunut? Metallilegenda tunnusti pissanneensa Valkoisen talon vessan lattialle – ”Minun oli suoranainen pakko”

Dave Mustainen märkä mielenilmaus tapahtui 30 vuotta sitten.

12.04.2022

Megadeth esiintyi eilen Arizonassa ja yhtyeen nokkamies Dave Mustaine alusti Holy Wars… The Punishment Due -kappaleen kertomalla, kuinka ylpeä hän on Yhdysvaltain metalliyhteisöstä. Välispiikki polveili myös yllättäville vesille, sillä Mustaine kertoi pissanneensa wc:n lattialle 30 vuotta sitten. Kyseessä ei ollut mikä tahansa saniteettitila, vaan Valkoisen talon vessa.

Mustaine vieraili Valkoisessa talossa vuonna 1992 ottaessaan osaa Rock the Vote -kampanjaan, jonka tarkoituksena oli lisätä nuorison vaalitietoutta ja saada aktivoitua heitä äänestäjinä. George H. W. Bush oli istuvana presidenttinä ja edessä häämöttävissä vaaleissa hän tulisi häviämään Bill Clintonille.

Mustainen lorottelumielenilmaus liittyi ilmeisesti siihen, että hän koki poliitikkojen pitävän metallimuusikkoja ja -yhteisöä ”typerinä”. Hän kertoi astelleensa Valkoiseen taloon ylpeänä, että pääsee haistattelemaan ”heille”. Protesti kulminoitui wc-käyntiin:

”Minun oli pakko, minun oli suoranainen pakko”, Mustaine laukoi lavalla.

Lisää luettavaa