”Oon ulkona, pussaan mun pyssyä” – päivän opetus: artistien kannattaa maksaa musiikkivideoistaan tai lopputuloksesta voi tulla hyvinkin kiusallinen

Sheck Wesin kukkaronsaranat eivät narahtaneet, joten hän sai opetuksen.

02.02.2019

Räppäri Sheck Wes otti yhteyttä Ridge Productions -tuotantoyhtiöön musiikkivideo mielessään. Videon valmistuttua hän kieltäytyi maksamasta tuotannosta, koska ei pitänytkään lopputuloksesta.

Tuotantoyhtiön kannalta tämä on erittäin ikävää, koska kulut maksaa tuotantovaiheessa tuottaja itse ja asiakas vasta valmiista lopputuloksesta. Kulut jäävät siis tuotantoyhtiön kontolle.

Videon alussa Ridge Productionsin perustaja Pat kertoo heidän saaneen Sheck Wesin lakimiehiltä jakelun lopetussukaasin valmiille musiikkivideolle sekä yksityisviestejä Wesiltä itseltään. ”Jos olisit vain kysynyt nätisti, olisimme poistaneet videon.” Pat perustelee toimiaan.

Tapauksesta syntyneen Reddit-keskustelun perusteella tämänkaltainen toiminta on harmittavan yleistä – asiakkaat luistavat tuotantokuluista vetoamalla siihen, ettei lopputulos täytä vaatimuksia, mutta julkaisevat sen silti.

Ridge Productions päätti tasata tilit ja julkaisi videon omalla tavallaan tästä huolimatta. Lopputulos on päällekkäisäänityksineen ja kommentteineen kivuliaan kiusallinen näpäytys artistille ja levy-yhtiöille siitä, kuinka tuottajia tulisi kohdella. Katso video alta.

Video muistuttaa samankaltaisesta tapauksesta, missä Young Thug ei saapunut kuvauspaikalle ollenkaan. Ilmiselvää inspiraatiota on saatu myös hyvin suosituista ja hulvattomista musiikittomista musiikkivideoista.

Lisää luettavaa