Osoitus sosiaalisen median voimasta: neljä kuukautta sitten varastettu kitaravahvistin palasi kotiinsa

Tällä tarinalla on onnellinen loppu!

Losangelesilainen post-metal-yhtye Ancestors sai kokea sosiaalisen median voiman, kun kitaristi-laulaja ja perustajajäsen Justin Maranga kaipaili kitaranuppiaan takaisin.

Maranga oli lainannut nimikoitua Matampin GTV -nuppia ystävänään pitämälle muusikolle maaliskuussa. Miltei kymmenen vuoden kaverisuhde alkoi valua viemäristä, kun nuppia ei kuulunut takaisin ja lainaajan tekstaamat selittelyt vaikuttivat tekosyiltä.

Marangan järkytykseksi ”kaverinsa” nimen googlaamalla löytyi sivusto, jossa jaettiin vastaavia kokemuksia vuosien varrelta. Miestä syytettiin muun muassa levykauppahuijauksista ja kitaroiden varkauksista.

Maranga kirjoitti yhtyeensä Facebook-sivulle vetoomuksen, jota pyysi jakamaan. Toiveena oli, että jos tarina leviäisi tarpeeksi, paine nupin palautukseen kasvaisi tarpeeksi suureksi. Tekstissä kerrottiin kyseisen Matampin merkityksestä kitaristille ja siinä oli esitetty päiväkirjamaisesti lainaajan kanssa käyty dialogi.

Ancestors-kitaristin toive kävi toteen: tieto levisi, lainaajan tunteneet ihmiset hiillostivat miestä palauttamaan toisen omaisuuden ja tänä aamuna Suomen aikaa Matamp on löytänyt tiensä takaisin kotiin yli neljän kuukauden ”lainan” jälkeen.

Kiitokseksi fanien aktiivisuudesta Ancestors lisäsi Soundcloudiin ensimmäisen kappaleen ensi vuonna ilmestyvältä albumiltaan. Ja kuten kaikilla Ancestors-julkaisuilla, kyseinen Matamp on käytössä myös tällä biisillä.