Pakkaset historiaa – Gettomasan ja Graciaksen yhteisbiisi ei jätä kylmäksi

"Ei niit kiinnosta sä, vaan mitä ne susta hyötyy."

PME

Uutisoimme taannoin Gettomasan näkemyksestä Emma-gaalaa kohtaan. Samassa rytäkässä Gettomasa kirjoitti näin: ”iha sama, ens vuos on meitsin ja iha just putoo uutta musaa.”

Nyt sitä musaa tuli ja vierailijana toimii Gracias. Laatu on sitä luokkaa, että tämän olettaisi uppoavan hyvällä prosentilla niin Gettomasan kuin Graciaksen ystäville.

Entä sä -kappaletta kuunnellessa nousee ensimmäisenä esiin viimeistely. Tämä kuulostaa tutulta Gettomasalta, mutta erittäin paljon eteenpäin viedyltä. Nyt ei ole siis vedetty uutta korttia hihasta, mutta pakkaa on päivitetty. Aleksi Asialan loihtiman biitin särisevä sample luo kylmän äänimaailman, joka vie ajatukset hämäriin betonihalleihin moottoritien varteen. Kuvitteellisen särisevän loisteputken alla Gettomasa ja Gracias räppäävät, että missä ”sä” olit kun he tekivät peliliikkeitä.

Gettomasan otteesta voi kuulla, että homma on lähtenyt hyvin liikenteeseen Chosen One -levyn jälkeen. Intohimoa löytyy vielä enemmän, flowssa on tulisuutta ja tiukempaa otetta. Kuin ollen se ”vitun mintissä oleva uusi kiesi”, joka ajaa pitkin kuvitteellista moottoritietä. Kilometrit mittarissa kasvavat kovaa tahtia ja sitten hengähdetään. Gracias tykittelee myös tiuhaan tahtiin, mutta hänen tyylilleen ominaisesti verse kuulostaa paljon rauhallisemmalta. Toivottavasti myös häneltä saadaan pitkästä aikaa uutta soolomateriaalia.

Vuosi 2017 lähti hyvin käyntiin. Ensimmäistä viikkoa viedään ja panokset ovat jo kovat. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, että kuullaanko tältä duolta toistamiseen yhteismateriaalia. Sitä ennen voit tsekata Entä sä -kappaleen alta.

Päivitys 6.1. 14.27.: Biitistä vastaa Aleksi Asiala, toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin.