Palikkahahmojen laulukilpailut tulevat – vetäjä on Lego Masters -ohjelmasta tuttu

Fantasies Song Contest järjestetään lauantaina.

03.05.2022

Lego Masters -televisio-ohjelmassa kilpaillut Alonzo Aju Heino ei suinkaan ole jättänyt palikkaprojekteja, vaikka kilpailusta tipahtikin. Heinon vetämä työryhmä on toteuttanut Fantasies Song Contest -laulukilpailun, jossa 11 kuvitteellista artistia mittelevät paremmuudesta.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävä laulukilpailu sai alkunsa, kun Euroviisuja ei järjestetty koronan vuoksi. Heino keksi yhdistää intohimonsa: musiikin ja rakennuspalikat. Hän värväsi mukaan läheisiä ystäviään ja ryhmä tuotti pikatahdilla ensimmäiset Fantasies-kisat viisunälkäisten ihmisten iloksi.

Laulukilpailu sijoittuu Bay Islandsin kuvitteelliseen saarivaltioon. Monikulttuurinen ja -kielinen Bay Islands koostuu 11 hallintoalueesta eli kanttonista, joista kukin lähettää kisoihin oman osallistujansa. Fantasies-kisojen ominaispiirteenä on alusta asti ollut musiikillinen monenkirjavuus. Tämä pätee myös tänä vuonna ja kisoissa kuullaankin muun muassa esperantonkielistä hyperpopia, saksaksi laulettua taiderokkia ja ruotsinkielistä progea. Ohessa kuvat parista esiintyjästä, 96geezistä ja Audio Jugendista.

Fantasies 2022 -laulukilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Heinon Youtube-kanavalta lauantaina 7. toukokuuta kello 21 alkaen. Kisalähetyksen päätteeksi kruunataan voittaja, jonka valintaan myös katsojat pääsevät vaikuttamaan äänestämällä lähetyksen aikana. Viisuhumuun voi osallistua jo ennakkoon klikkaamalla itsensä mukaan Facebookin puolella. Kisojen tiimoilta on nyt julkaistu ennakkovideo, josta saa ensituntumaa esiintyjiin ja maistiaisen kilpakappaleista:

Lisää luettavaa