Palkintopyrähdys lauantaina: Emmoja ja Femmoja

25.02.2011

Pystien jakelua parhaille ja muillekin artisteille suoritetaan kahdella taholla, joista toisessa kuullaan kotimaista punkkia.

Kuva: Pertti Kurikan Nimipäivien Myspace-sivut

Suomen suurimman musiikkigaalan, Emma-gaalan vastapainoksi syntynyt Femma-gaala järjestetään tänä vuonna kahdeksannetta kertaa. Monitoimimies Wallu Walpion ideoima gaala palkitsee hieman vaihtoehtoisemmilla palkinnoilla monenlaisia tahoja – enemmän tai vähemmän virnuillen.

Femma-gaala pidetään tänä vuonna lauantaina 26.2. Narinkkatorin Henry’s Pubissa.

Samana päivänä myös kahdenkymmenenviiden vuoden ikään varttunut Emma-gaala jakaa pystejään Espoon Barona Areenalla.

Kun Emma-gaalaan lipuista on saanut pulittaa yli kaksikymmentä euroa, on Femma-gaalan sisäänpääsy ilmainen. Houkuttimena Femmoissa musisoi Suomen kovin punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivät.

Espoossa taasen kuullaan ja nähdään niin Jenni Vartiaista, The Soundsia kuin Reckless Loveakin.

Emma-pystejä jaettiin jo viime vuoden lopulla Helsingissä tiedotustilaisuudessa, jossa mm. Palefacen Helsinki Shangri-La palkittiin parhaana etnolevynä ja Magenta Skycoden Relief parhaana indielevynä.

Vaihtelevista Femma-pokaaleista on tänä vuonna jaossa esimerkiksi Mielenterveys-Femma, joka myönnetään artistille joka sai pohtimaan mielenterveyttä – omaa sekä muiden.

Ehdokkaista löytyy niin Jippu & Samuli Edelmann yhteistyöstään, mielenterveydestä räpännyt Julma-Henri kuin soololevyllään hämmentänyt Jussi Hakulinen.

Hymypatsas-Femma lähtee leveimmin virnistelevälle positiivarille, jonka ehdokkaisiin lukeutuvat niin Rähinä-räppärit Cheek ja Elastinen, Euroviisukarsinnoissa ihastuttanut Jimi Constantine, radiotoimittajana viime vuosina briljeerannut Lasse Kurki kuin kasarikukko Olli Herman.

Yleisöfemmaa voi vielä tämän päivän ajan käydä äänestämässä tästä näin.

Lisää luettavaa