”Paperilla Cledos ja Behm näytti jopa vähän mahdottomalta” – kuuntele yllättävä yhteiskappale

Behm vierailee Cledosin kappaleen uusioversiolla.

12.03.2021

Cledos julkaisi Ceissi-albuminsa ja sitä tukevan lyhytelokuvan elokuussa. Levyn päätösbiisi Life poikkesi musiikillisesta linjasta housetyylisellä popillaan. Tuolloin Cledos kertoi, että life on termi, jonka hän on keksinyt kuvailemaan musiikkia, joka kuulostaa autolla auringonlaskuun ajamiselta.

”Kuvittelin, että olen ollut maailmalla ja ajan autolla jonkun mimmin luo. Se venaa mua toisella puolella maapalloa ja mä oon tulossa!”, Cledos sanoi ajatelleensa kyseistä biisiä tehdessään.

Nyt Life-biisistä on tehty uusi versio Life (Sun luo), ja mukana on Behm. Kuudella Emma-ehdokkuudella huomioitu ja debyyttialbumillaan kolminkertaista platinaa myynyt Behm ei kuitenkaan ole ottanut passiivista ”Cledosin odottelijan” roolia, vaan on säkeistönsä perusteella levoton vaeltelijasielu.

”Katsoin syksyllä uteliaisuuttani Cledoksen lyhytelokuvan”, Behm kertoo.

”En vieläkään tiedä mitä tapahtui, mutta Lifen lähdettyä soimaan menin kai vähän sijoiltani. Siinä oli jotain poikkeuksellista. Mietin mielessäni hypoteettista verseä, jonka itse olisin biisiin kirjoittanut, vaikkei tällaista mahdollisuutta ollut silloin tarjolla. Myöhemmin sellainen kuitenkin syntyi, kun kerroin rakastavani kappaletta. Paperilla Cledos ja Behm näytti mielestäni hauskalta, jopa vähän mahdottomalta. Lopputulosta kuunnellessa tulee silti sellainen olo, että ’näinhän tämän kuuluikin mennä’.”

Kaksi Emma-ehdokkuutta saanut Cledos kertoo, että alkuperäisversio on saanut osakseen paljon rakkautta.

”Koettiin että se ansaitsee uuden elämän. Kuulin, että Behm fiilaa biisiä myös, joten hänen hyppääminen träkille tuntui luontevalta ja lopputuloksen kuultuani en olisi voinut kuvitella siihen sopivampaa tyyppiä. Alkuperäisestä versiosta puuttui kokonaan toinen verse, jonka Behm paikkaa tulkinnallaan täydellisesti”, Cledos sanoo.

Kuuntele biisi:

Lisää luettavaa