Paras soundtrack pitkään aikaan: Ruotsalaisnäyttelijä laulaa kuin Nick Cave!

07.09.2014

Hyvää huomenta! Tanskalaisen elokuvan ruotsalainen pääosamies esittää nyt pari kappaletta Nick Caven habituksella.

Teksti: Tuukka Hämäläinen, kuva: Espoo Ciné.

Fiktiivisissä leffoissa on vuosien mittaan nähty helkkarin hyviä bändejä ja artisteja, joiden toivoisi olevan olemassa. Thomas Jacob on tällainen artisti.

Ruotsalainen Mikael Persbrandt (kuvassa oikealla) esittää Jacobia tuoreessa tanskalaiselokuvassa Someone You Love (En du Elsker), joka esitettiin pari viikkoa sitten Espoo Ciné -festivaalilla. Vaikka Hollywoodista kotimaahansa palaavasta tanskalaisrockarista kertovaa leffaa ei Suomessa laajempaan levitykseen välttämättä tulekaan, on Persbrandt noussut juuri kansainväliseksi tähdeksi The Salvation -länkkärissä, joka pyörii parhaillaankin Finnkinon teattereissa.

Se, mikä Persbrandtin muusikkoroolista tekee merkittävän ovat (ainakin) musiikkiesitykset, joita elokuvan soundtrackilta löytyy lukuisia ja vieläpä korkealaatuisella tuotannolla. Hämmästyttävää on myös, kuinka paljon hän onnistuu kanavoimaan Nick Cavea esitykseensä. Eikä tämä ole edes sattumaa, vaan ruotsalaissivuston haastattelussa näyttelijä kertoo suoraan ammentaneensa rooliinsa vaikutteita Cavelta. Ja jos toimittaja ei ole aivan pihalla, niin myös kappaleiden sovitukseen ja tuotantoon on haettu inspiraatiota samasta lähteestä.

YouTubesta ei valitettavasti toistaiseksi löydy kunnollista videopätkää leffan musiikkiesityksistä, mutta Spotifysta löytyvää soundtrackia voimme sentään ihmetellä. Alla biiseistä parhaat, ja suosittelemme toki tsekkaamaan myös itse elokuvan, mikäli tilaisuus tarjoutuu.

Lisää luettavaa