A Perfect Circle julkaisi ensimmäisen uuden kappaleen lähes vuosikymmeneen – kuuntele

A Perfect Circle

Maynard James Keenanin ja kumppaneiden alternative rock -kokoonpano palaa ensi kuussa julkaisukantaan kahden kokoelman voimin. Mukana on myös uusi biisi.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Tim Cadiente

Uuden Tool-albumin odotus on venähtänyt jo seitsemän vuoden mittaiseksi, mutta laulaja Maynard James Keenanin elokuussa antama tilannepäivitys levyn edistymisestä herätti jo varovaista optimismia sen suhteen, että bändin viides albumi alkaa kenties pikkuhiljaa jo valmistumaan.

Ennen Toolia julkaisurintamalle palaa kuitenkin Keenanin ja kitaristi Billy Howerdelin luotsaama A Perfect Circle, joka julkaisee 19. marraskuuta kokoelman Three Sixty.

Greatest hits -paketti sisältää yhtyeen kolmelta ensimmäiseltä studiojulkaisulta poimittujen biisien lisäksi myös yhden kokonaan uuden kappaleen nimeltä By and Down.

Three Sixty ei ole edes ainoa bändiltä marraskuussa ilmestyvä kokoelma, sillä 26. marraskuuta julkaistava boksi A Perfect Circle Live: Featuring Stone and Echo niputtaa vielä yhteen bändin kaikki kolme levyä ja lisäksi dvd-keikkatallenteen vuodelta 2011.

A Perfect Circle esitti By and Down -kappaletta ensimmäistä kertaa keikoillaan vuonna 2011, mutta Three Sixty -kokoelmalle taltioitu versio on bändin ensimmäinen uusi studioäänite vuoden 2004 eMOTIVe-levyn jälkeen.

By and Down on kuultavissa alempana.