Pertti Kurikan Nimipäivät -dokkari sai ylistävän vastaanoton – vaan kuka on Kalevi Helvetti?

Kovasikajuttu-dokumentti esitettiin kutsuvierasyleisölle karkauspäivänä 29. helmikuuta.

Kuva: Pertti Kurikan Nimipäivät

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen perimmäistä olemusta selventävä Kovasikajuttu-dokumentti sai ensiesityksensä toissapäivänä 29. helmikuuta. Vastaanotto näyttää olleen suopea: Punk in Finlandin foorumilla kaikuvat pelkät ylistyskuorot, ja paikalla olleet Rumban avustajatkin ovat olleet dokkarista tohkeissaan.

Kutsuvierasesitystä seurasi myös Manna, joka luonnehtii elokuvaa seuraavasti: ”Tärkeä ja sydämellinen dokumentti. Ei sorru alentuvaan paapomiseen, vaan kunnioittaa päähenkilöitään kokonaisina. Elokuva dokumentoi rehellisesti elämän kaikkia puolia iloista ja innostuksesta yhteenottoihin, suruihin, vihan tunteisiin ja kipeisiin muistoihin. Hieno elokuva hienosta bändistä, toivottavasti pääsee laajempaan jakeluun.

Ja pääseehän se. Dokkarin ensi-ilta elokuvateattereissa on 27. huhtikuuta, mutta teos on mahdollista nähdä aikaisemminkin Tampere Film Festivalilla 8.3. ja Helsingin Pacificon Club Loungessa 15.3.

Viimeksi mainitulla keikalla näkyy ohjelmassa jotain muutakin mielenkiintoista: lavalle nousee myös mysteerinen Kalevi Helvetti, joka on yhtä kuin kummitusjuttuja kertova Pertti Kurikka. Jotta konseptin koko kauhistuttavuus tulisi paremmin selväksi, kannattaa tutustua herran hurmetta huokuvaan c-kasettijulkaisuun.

Tässä vielä viikon vanha Kovasikajuttu-traileri, jotta ei unohtuisi, mistä koko projektissa on kysymys. Hyvä!

KOVASIKAJUTTU – Traileri from Mouka Filmi on Vimeo.