Pertti Kurikan nimipäivät palaa lavalle – spektaakkeli luvassa viikonloppuna

Helsinki-päivä tarjoaa muutakin upeaa musiikkiohjelmaa, kuten juurilleen palavaa Mikael Gabriel.

09.06.2022

Helsinki-päivää vietetään jälleen 12. kesäkuuta, joka osuu mukavasti sunnuntaille. Ympäri kaupunkia järjestetään koko viikonlopun ajan ilmaistapahtumia, joista muutama poiminta alla.

Suurin pommi on toki se, että Pertti Kurikan nimipäivät tekee paluun lavalle. Punkbändi esiintyy yhdessä Drag Syndrome -ryhmän kanssa sunnuntaina. Drag Syndrome on kehitysvammaisista taiteilijoista koostuva brittiläiskollektiivi, joka on kiertänyt esittämässä drag-show’taan ympäri maailmaa, ja saapuu viimein ensimmäistä kertaa Suomeen. Tämä punkia ja dragia yhdistelevä esitys nähdään Espan lavalla osana Outsider Art Festivalin ja Pertin valinnan kuratoimaa ohjelmaa. Katso Espan lavan koko kattaus täältä.

Kaupunginosakeikkoja nähdään kulttuurikeskusten pihoilla ympäri Helsinkiä. Malmitalon pihalla Mikael Gabriel heittää dj:n kanssa keikan, jonka teemana on paluu juurille. Maunula-talon kesäaukiolla esiintyy esimerkiksi Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet. Stoan aukiolla nähdään muun muassa Sofa. Katso kaupunginosakeikkojen koko ohjelma täältä.

Ohjelmaa on vaikka kuinka paljon. Suvilahdessa Mimmit räppää- ja Mimmit peinttaa -kollektiivit esiintyvät ja kutsuvat osallistumaan. Alppipuistossa on psykedeliarockia ja improvisaatiota. Musiikkitalon terassilla soittaa Aleksis Liukon jazztrio.

Lisää luettavaa