Petri Nygård sai patsaan torille ja rikkoi Suomen striimiennätyksen

Levyllinen Petriä.

Wille Nyyssönen

”Mä oon Suomen kuunnelluin artisti, jota ei kuuntele kukaan muka”, julistaa Petri Nygård, joka julkaisi tänään uuden albumin 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi.

Alaston suåmi on samalla historiallinen albumi, sillä se striimasi ensimmäisenä Suomessa ennakkoon nelinkertaista platinaa. Levyä (eli siltä etukäteen julkaistuja sinkkuja) on siis kuunneltu ennen levyn julkaisua yli 80 miljoonaa kertaa.

Levyllä on 15 raitaa, joista 9 on julkaistu etukäteen sinkkuna. Uusia kappaleita on esimerkiksi Kateus, jolla vierailee NyrkkiTappelu-yhtye. Levyn muita vierailijoita ovat Mariska, Erika Vikman ja Vesku Jokinen.

Pelkkä levyn julkaisu ei ole Nygårdille riittänyt. Muutama viikko sitten räppärin vanhaa katalogia julkaistiin suoratoistopalveluihin. Tänään räppäri sai patsaan Tampereen Keskustorille.

Nygård kuvailee tiedotteella, että uusi levy sisältää monipuolisesti erilaisia tyylejä. Tästä näytteenä alla muutamia kappaleita levyltä kuultavaksi ja kuva mainitusta patsaasta. Se kuinka kauan patsas torilla on, jää nähtäväksi.