Pharaoh Overlord jatkaa tutkimusmatkojaan – Drawing Down the Moon mainittu

Uudella albumilla äänessä Aaron Turner.

30.09.2020

Edellisellä albumilla Jussi Lehtisalon ja Tomi Leppäsen muodostamaksi duoksi kutistunut Pharaoh Overlord jatkaa elektronisen musiikin syövereiden luotaamista. Circle-sivuprojektina alkaneen yhtyeen motorik-sykkeinen ja syntetisaattorivetoinen albumi 5 saa jatkoa marraskuussa albumista 6.

Levyn julkaisijana toimii Lehtisalon Ektron sijaan poikkeuksellisesti Rocket Recordings. Viime vuosien mielenkiintoisimpiin psykedeliatalleihin lukeutuva brittiyhtiö on toiminut kotina yhtyeille, kuten Goat, Gnod, Hills, Teeth of the Sea ja White Hills.

Pharaoh Overlordin 6-albumin ensimmäinen single on Without Song All Will Perish. Kappale on kuin jollekin dystooppiselle tanssilattialle luotua, inhimillisyydestä riisuttua diskoa. Laulajana kuullaan Aaron Turneria (Isis, Sumac, Old Man Gloom), jonka murina luo kontrastia musiikkiin, mutta nivoo tunnelman juuri sinne dystooppisiin maisemiin.

”Ajattelin esimerkiksi Drawing Down the Moon -aikakauden Beheritiä, jolloin yhtyeen musiikki oli miltei täysin elektronista ja ainoa jäännös metalliestetiikasta oli laulutyyli”, Turner kertoo.

Alun perin Lehtisalo ja Leppänen pyysivät Turnerilta lauluja pariin kolmeen kappaleeseen, mutta yhteistyö venähti koko albumin mitalle. Kuuntele singlebiisi alta.

Pharaoh Overlord: 6
1. Path Eternal
2. Arms of the Butcher
3. Without Song All Will Perish
4. Tomorrow’s Sun
5. Blue Light Hum

Lisää luettavaa