”Pidetään kulttuuri elinvoimaisena ja mielenkiintoisena” – ensiesityksessä Rosvo$heriffin huikea avaruussaaga

02.06.2017

Rosvo$heriffin esikoissingle Pilvee & pilluu nosti artistin kevään vallitsevaksi puheenaiheeksi suomiräpin saralla. Myös muut julkaistut biisit – Pihvii, Paleltaa pelottaa ja Ennen oli ennen – lisäsivät vettä myllyyn.

Rosvo$heriffi tunnetaan myös Mindmanina ja Indievidualina ja hän on vaikuttanut muun muassa Murmurecordingsissa ja Dead Boys Massivessa sekä vieraillut esimerkiksi Euro Crackin, Kuben ja Tes La Rokin levyillä.

Viimeksi mainitun tuottama Rosvo$heriffin esikoislevy Kaikille & ei kenellekään ilmestyy myöhemmän tänä vuonna Julma H:n Mörssi Recordsin kautta. Tuorein levyltä lohkottu pala on Iisii, josta kuvattu video saa ensiesityksensä Rumbassa nyt.

Ennen Kuben ja Keskenin tähdittämää biisiä ja videota muutama kysymys Rosvo$heriffin suuntaan.

Miksi Rosvo$heriffiä tarvitaan kaduilla?

”Jokaisessa pitäisi olla pieni määrä rosvosheriffiä, koska kaduilla käy aina välillä kaikenlaista ja silloin olisi hyvä, että ihmiset välittää ja puuttuu ikäviin tilanteisiin. Ymmärrän kyllä täysin, ettei kaikissa ole sitä, mitä vaaditaan tietyissä tilanteissa.”

Miten Rosvo$heriffi ja Mindman eroavat toisistaan?

”Rosvo$heriffi ja Mindman eroavat toisistaan sillä tapaa, että Rosvo$heriffi on uusi hahmo, joka syntyi vasta vähän aikaa sitten ja joka perustuu vahvasti todellisuuteen, mutta pysyy roolissaan. Yli 10 vuotta sitten syntynyt Mindman pohjautuu syvemmin omaan itseeni. Rosvo$heriffi eroaa Mindmanista myös kielen käytön saralla koska Rosvo$heriffi tekee vain suomeksi, kun taas Mindman tekee enää englanniksi.”

Näkemyksesi suomiräpistä, suomigrimesta ja suomitrapistä – ja onko näitä syytä erotella?

”Näkemykseni suomiräpistä, -grimesta ja -trapista on se, että kaikille genreille on nykyään sopivasti tilaa ja tekijöitä tulee kokoajan lisää, joka taas lisää mielenkiintoisuutta. Uudet tuulet puhaltaa ja odotan innolla mitä kaikkea ihmiset synnyttelee. Rosvo$heriffi joutuu kylän vanhojen ja viisaiden kanssa pitämään pennut kurissa, jos ne alkavat liikaa leijailla, mutta eiköhän ne tajua kunnioittaa faijoja, niin faijatkin kunnioittavat heitä.”

”Toivoisin tekijöiden tekevän enemmän yhteistyötä keskenään ja yhdistelevän eri genrejä niin, ettei biisin tarvitsisi aina olla välttämättä grime, räp, trap tai muu vastaava. Junnuista on noussut monia talentteja esille ja monet vanhat ketutkin ovat alkaneet tehdä tiukkaa tavaraa. Tilanne näyttää erittäin hyvälle, pidetään kulttuuri elinvoimaisena ja mielenkiintoisena.”

”Niin ja mielestäni niitä on turha erotella toisistaan.”

Riimittelyn ja sanottavan taso Suomessa vuonna 2017?

”Sanottavan taso tuntuu monesti olevan heikompi kuin teknisen osaamisen taso, mutta aina on tietysti ollu niin sanottu conscious rappers -skene. Diipimpää sanomaa voi totta kai löytää, mutta yleisellä tasolla sanoma jää monesti vähän pintapuoliseksi, kuten itsellänikin joissain biiseissä. Kaikki tuokoon sen verran sanomaa esille kuin tahtoo, vaikka olisihan se parempi jos biiseistä saisi enemmän infoa ja messagea irti.”

Onko Iisii-video post-internet-taidetta?

”On post-internet-taidetta ja vaikka mitä muutakin.”

Star Wars vai Star Trek?

”Molemmat. Perusteluna se, että molemmat on buleja. En perustele enempää. Kiitos ja hyvää kesää.”

Katso Iisii alta.

YouTube video

Lisää luettavaa