Placebon levyn kanteen kuvattu lapsi syyttää nyt bändiä elämänsä tuhoamisesta

Brittibändin debyyttialbumin kanteen 12-vuotiaana kuvattu David Fox on kertonut keräävänsä viimeisimmätkin roposensa kasaan haastaakseen bändin oikeuteen. Onnea valitsemallasi tiellä, David!

Kuva: Live Nation

Brittiläinen synkistelyrockin jäähallijyrä Placebo julkaisi yhtyeen nimeä kantaneen debyyttialbuminsa vuonna 1996. Levyn kannessa (kuva oikealla) esiintyi 12-vuotias poika David Fox, jonka oli kuvannut hänen ammattivalokuvaajana toiminut serkkunsa.

Viikon sisällä levyn julkaisusta vuonna 1996, Foxin kuva oli ikuistettu joka paikkaan Briteissä aina levykauppojen ikkunoista mainostauluihin.

Nyt 28-vuotias Fox on astunut julkisuuteen ja kertonut brittiläiselle The Times -lehdelle, että bändi käytti hänen kuvaansa levyn kannessa ilman lupaa ja, että Fox valmistelee tällä hetkellä oikeusjutun nostamista bändiä vastaan, keräämällä kasaan kaikki viimeisetkin pennosensa.

Foxin mukaan Placebo nimittäin pilasi hänen elämänsä, sillä häntä kiusattiin koulussa kansikuvan takia niin paljon, että hän joutui lopettamaan koulun kesken.

Opinnot keskeytettyään Fox kouluttautui myöhemmin kokiksi, mutta jäi työttömäksi viime vuosien taloustaantumassa.

Placebon leiri ei ole vielä kommentoinut syytöksiä.

Aika myöhään, 28-vuotiaana, herra Fox on tajunnut lähteä syytöksiensä kanssa liikkeelle, etenkin jos bändi mukamas on käyttänyt hänen kuvaansa luvatta, niin kuin Fox väittää.

Mitähän muille 1990-luvun levyjen kansikuvalapsille kuuluu?

Herra Billy Corganin The Smashing Pumpkins -tribuuttijengissä bassoa soittava Nicole Fiorentino väitti viime vuonna olleensa yksi yhtyeen Siamese Dream -albumin kanteen kuvatuista lapsista, mikä olisi ollut aika siistiä. Valitettavasti homma paljastui myöhemmin vain Corganin visioimaksi pilaksi.

Missä on Nevermindin kansikuvavauva nyt?