Hälytys: Plutonium 74 julkaisee uuden albumin syksyllä – uudella musiikkivideolla häröillään läpi Aleksis Kiven kadun

05.03.2016

Plutonium 74 ilmoitti eilen julkaisevansa kolmannen studioalbuminsa tulevana syksynä. Samalla hämmentäjä-lumoaja-yhtye esitteli uuden singlensä Aleksis Kiven kadulla.

Bändi kertoi aikeistaan Soundille: “Kevät on tulossa, ja niin myös Plutonium 74 on alkanut lähettää merkkejä aktivoitumisesta. Onneksi kyseinen yhtye säteilee ainoastaan audiotaajuuksilla. Sen musiikin ei ole todettu aiheuttavan minkäänlaisia terveydellisiä haittoja edes pitkään vaikutuksen alaisena olleille. Yleisen suhteellisuusteorian mukaan myös lisää uusia kappaleita on odotettavissa pitkin kevättä ja kesää.”

Plutskut tekevät usein myös kantaaottavia kappaleita, mutta singlellä liikutaan perusasioissa: Kalliossa hengailussa. Hae visiota lauantai-iltaasi alta.

Tuleva albumi on ehdottomasti odotuksen arvoinen. Plutonium 74 on omaperäisyydellään ja nerokkuudellaan Suomen parhaita rytmimusaorkestereita, tai vähintään mielenkiintoisimpia. Bändin aiemmat kaksi albumia ovat loistavia.

Yhtyeellä on taipumusta mystisen hiljaiselon viettoon, joten edellisestä levystä on kulunut jo kahdeksan vuotta. Vuoden 2008 Peittoalueen ulkopuolella -levyn jälkeen Plutskuilta on julkaistu vain kolme kappaletta.

Bändi keikkailee kesällä ainakin Hailuodon Bättre Folk -festivaaleilla 1.7. ja Tampereen Freedom Festivaaleilla 2.7.

Alla edellisiltä levyiltä poimintoina Loppulaulu, Kallioon, Ruisleipää ja lakipykäliä ja Kaisa meni diskoon.

Lisää luettavaa