Poets of the Fall -jäsenten cameo-projektin suomalaispeliin tekemä eepos sai päräyttävän videon

Biisi on osa tuoretta Alan Wake 2 -peliä.

15.11.2023

Tänään suoratoistopalveluissa julkaistu Herald of Darkness on Poets of the Fall -yhtyeen cameo-projekti Old Gods of Asgardin tuorein single. Biisi ilmestyi Youtubeen jo reilu viikko sitten, ja siellä sitä on kuunneltu pian jo puoli miljoonaa kertaa. Kappale on saanut suurta huomiota odotetun Alan Wake 2 -pelin musiikkina.

”Herald of Darknessin tekeminen ja säveltäminen oli meille kaikille varsin harvinaista herkkua. On aivan huippua, että se on otettu maailmalla vastaan suorastaan ilotulitteiden kera”, yhtyeen keulakuva Marko Saaresto kommentoi.

Biisiä vahvistamaan on julkaistu tänään uusi musiikkivideo, joka on katsottavissa jutun lopussa. Singleä seuraa yhtyeen Rebirth – Greatest Hits -albumi, joka ilmestyy vinyylinä ja cd:nä 8. joulukuuta.

Suomen kaikkien aikojen suurimpiin viihdetuotantoihin lukeutuva Alan Wake 2 on kerännyt runsaasti ylistystä kriitikoilta ja pelaajilta. Esimerkiksi maailman isoimpiin pelisivustoihin lukeutuva Gamespot antoi 27. lokakuuta ilmestyneelle pelille täydet pisteet. Useissa arvioissa on mainittu genrerajoja rikkova musikaalikohtaus, jossa kuullaan interaktiivinen versio Herald of Darkness -kappaleesta. Monet pelaajat ovat kutsuneet kyseistä kohtausta parhaaksi pelikohtaukseksi pitkään aikaan, tai jopa koskaan. Alan Wake 2 on vahva ehdokas vuoden peliksi joulukuun Game Awards -gaalassa, joka on katsojamäärältään jo Oscareitakin isompi tapahtuma. Peli on ehdolla peräti kahdeksassa kategoriassa.

Katso video alta.

Lisää luettavaa