Poliittinen puolue varasti ihan pokalla Eminemin ”Lose Yourself” -biisin, ja kyllähän siitä satojen tuhansien lasku tuli

Yllättäen perustelu "mutta se vain KUULOSTAA ihan samalta biisiltä" ei kantanut kovin pitkälle.

26.10.2017

Olipa kerran vaalit maailman toisella laidalla. Uuden-Seelannin kansallispuolue halusi pitää oman miehensä John Keyn pääministerin pallilla myös vuodesta 2014 eteenpäin, ja sitä varten oli tietenkin panostettava markkinointiin.

Ja mikä mobilisoisi kansaa äänestyskoppiin paremmin kuin pieni tekijänoikeusvilppi?

Näin ilmeisesti tuumi puolueen markkinointigurujaosto ja käytti Keyn tv-mainoksen taustabiisinä räikeää jäljitelmää Eminemin Lose Yourself -biisistä.

Taustaraita ei virallisesti ole Eminemin alkuperäinen biisi: se vain kuulostaa siltä. Siis, melkein nuotilleen. Puolue osti jäljitelmäraidan Beatbox-nimiseltä musiikkituotantofirmalta, joka oli lisensoinut biisin musiikkikirjastopalvelu Labradorilta. Eminemiltä tai hänen edustajiltaan kukaan ei kysynyt mitään.

Mutta kun ostetun biisin nimi on, siis ihan oikeasti, Eminem-esque… Ei tässä mistään viattomasta tietämättömyysmokasta ole ollut kyse.

Samaa mieltä oli tuomari: Uuden-Seelannin kansallispuolue tuomittiin juuri oikeudessa maksamaan sakkoja 600 000 Uuden-Seelannin dollarin arvosta biisin julkaisseelle Eight Mile Style -lafkalle. Sakkokorvaukset kääntyvät meikäläisten rahassa vajaaseen 350 000 euroon.

Lisää luettavaa