Popin kuninkaan seksuaalirikossyytteitä puidaan uudessa dokumentissa – perikunta ottaa kantaa kärkkäästi

Dokumentti saa ensi-iltansa Sundance-elokuvafestivaaleilla.

Kaksiosainen, 233-minuuttinen Michael Jacksonin kahteen poikaan kohdistuneita seksuaalirikokssyytteitä tutkiva dokumentti Leaving Neverland saa ensi-iltansa Sundance-elokuvafestivaaleilla tammikuun lopussa.

Dokumentissa seurataan kahta nyt 30-vuotiasta miestä, jotka väittävät Jacksonin hyväksikäyttäneen heitä 1990-luvulla kun he olivat iältään 7- ja 10-vuotiaita, ja kuinka he selvisivät tapahtumista.

Ohjaaja Dan Reed on aiemmin työskennellyt dokumenttien kuten The Paedophile Hunter ja Three Days of Horror: The Charlie Hebdo Attacks parissa.

”Tämä on jälleen yksi kauhea tuotanto,  joka yrittää törkeällä ja säälittävällä tavalla hyväksikäyttää ja rahastaa Michael Jacksonilla. Tämä niin sanottu dokumentti pui jo vanhentuneita ja kumottuja syytöksiä. On hämmentävää, miksi kukaan uskottava elokuvantekijä haluaisi osallistua tällaiseen hankkeeseen.” Jacksonin perikunta kommentoi TMZ:lle.

Siitä ei ole vielä tietoa, ketkä syyttävät Jacksonia dokumentissa. Perikunta uskoo näiden olevan Wade Robson ja James Safechuck, koska perikunnan mukaan ”molemmat todistivat oikeudessa, että Michael ei tehnyt mitään väärää heille.”

Michael Jacksonia syytettiin seitsemästä lasten hyväksikäyttötapauksesta vuonna 2003, mutta hänet  vapautettiin syytteistä pitkällisen oikeudenkäynnin jälkeen vuonna 2005.

Jacksonin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta.