Poplupaus Malka laulaa huonosti toimivasta parisuhteesta

Kourallisen singlejä pari vuotta sitten julkaissut Malka on työstänyt debyyttialbumiaan kaikessa rauhassa.

23.04.2021

Universal Musicille levyttävä vaasalaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Malka on julkaissut aiemmin yhteensä neljä sinkkua, joista suosituin on 2019 keväällä julkaistu Pussy. Kappale nostaa vahvasti esille naisten aseman ja pussy-sanan stereotyyppisen merkityksen. Malka avaa ajatuksiaan feminismistä itselleen ja taiteessaan seuraavasti:

”Pussy on voimabiisi kaikille, jotka kokevat sen omakseen. Kannatan tasa-arvoa ja osallistunkin mielelläni tämän kaltaisiin keskusteluihin esimerkiksi jonkin verran somessa ja arjen kohtaamisissa kertomalla omia kokemuksiani ja ajatuksia. En kirjoita musiikkia ainoastaan feminismin näkökulmasta, vaan kirjoitan aiheista jotka puhuttelevat minua. Kantaa ottaminen voi joskus tuntua hankalalta, mutta elämässä tapahtuu harvoin minkäänlaisia muutoksia olemalla hiljaa.”

Edellisestä singlestä on ehtinyt vierähtää jo tovi: Huonoja hyvästeis ilmestyi syksyllä 2019. Malkan julkaisutauko päättyy tänään julkaistun Moottoritie-singlen myötä. Tällä välin artisti on kirjoittanut albumillisen biisejä tuottaja Atso Soivion kanssa.

”Julkaisimme urani alussa kappaleita biisi kerrallaan samalla, kun tein studiolla uutta musiikkia. Halusin kuitenkin tehdä albumikokonaisuuteni huolellisesti ja rauhassa valmiiksi. Pidimme tietoisen julkaisutauon, jotta saisin keskittyä kokonaisuuden tekoon. Tämä kannatti ja olenkin iloinen, että pääsen nyt julkaisemaan musiikkia tulevalta albumiltani.”

Malkan uusi sinkku Moottoritie kertoo rohkeudesta lähteä huonosti toimivasta ihmissuhteesta. Hän kertoo, että uskoo kappaleen voivan olla kuulijalle lohdullinen sekä voimaannuttava.

”Jokainen kuulija saa tulkita biisiä omalla tavallaan. En erityisesti toivo, että se herättäisi jotain tiettyä tai tietynlaisia ajatuksia.”

Syyskuussa julkaistavalla debyyttialbumilla tullaan Malkan mukaan käsittelemään pääasiassa ihmissuhteita, mutta myös oman mielen mörköjä.

”Koen, että musiikkini on herkkää ja vangitsevaa. Albumillani muun muassa rakastutaan, rakastetaan, luovutaan ja kaivataan.”

Malkan musiikkia on verrattu muun muassa Lana Del Reyhin. Malka kertoo saavansa inspiraatiota hänen tuotannostaan, mutta Del Rey ei missään nimessä ole ainoa.

”Fiilistelen elokuvallisuutta musiikissa ja usein muun muassa jouset tuovat sen kaltaista tunnelmaa. Lana Del Reyn musiikissa on hyödynnetty tuota kulmaa. Muita minua inspiroivia tekijöitä ovat esimerkiksi The Verve, Lykke Li, Mazzy Star, London Grammar, Jorja Smith, Banks, James Blake, Hans Zimmer ja Jeff Buckley.”

Kuuntele Moottoritie alta:

Lisää luettavaa