Poptähtien kirkkaimpaan kastiin noussut Dua Lipa on uudella levyllään entistä itsevarmempi

Popmaailman huipulle kavunnut artisti julkaisi toisen albuminsa.

27.03.2020

Brittiläinen Dua Lipa on kavunnut nopeasti musiikkimaailman huipulle. Kosovolaistaustainen artisti julkaisi ensimmäiset singlensä New Love ja Be the One vuoden 2015 syksyllä. Biiseistä jälkimmäinen nousi listaykköseksi lukuisissa maissa ja kiritti popparin koko maailman tietoon. Myöhemmin Dua Lipa julkaisi vielä kolme hitiksi paisunutta singleä, jotka olivat Last Dance, Hotter than Hell ja Blow Your Mind. Vuonna 2017 artisti tarjoili omaa nimeään kantavan debyyttialbuminsa, jonka kappaleet olivat haikeasävyisiä, mutta tanssijalan liikkumaan saavia.

Tänään Dua Lipa julkaisi toisen albuminsa Future Nostalgia. Artistin mukaan ensimmäisen levyn saama positiivinen vastaanotto valoi häneen itsevarmuutta jatkaa musiikin tekemistä omalle tyylilleen uskollisena.

”Minulla oli paljon enemmän itsevarmuutta uuden albumin teossa, sillä olin jo julkaissut yhden levyn ennen tätä, joten en pelännyt kokeilla uusia asioita”, laulaja kertoo.

Future Nostalgia -levyltä on pudonnut etukäteen sinkkulohkaisuina kappaleet Physical, Break My Heart sekä puoli miljardia striimiä ansainnut Don’t Start Now. Kuten levyn nimi kertoo, Dua Lipa halusi tehdä uudesta albumistaan menneisyyden ja nykypäivän sekoituksen.

”Kuuntelin Outkastia ja No Doubtia ja mietin, että mikä näistä levyistä tekee niin ajattomia ja rakkaita minulle, ja kuinka pystyisin yhdistämään omien lapsuudenmuistojeni nostalgista tunnelmaa johonkin uuteen ja moderniin”, poppari avaa levyn teeman muodostumista.

Odotettu Future Nostalgia on kerännyt nopeasti arvosteluita. Musiikkijulkaisu Pitchfork kuvailee levyn olevan sivistynyttä ja kovarunkoista funkmaista poppia, joka vähitellen kallistuu Kylie Minogue -tyyliseen liukkaaseen diskomusiikkiin.

”Levy käynnistyy vahvasti, mutta sen pöyhkeys hälvenee jossain vaiheessa muuttuen merkityksettömyydeksi ja yksinkertaisesti kirjoitetuiksi riimeiksi”, Pitchfork kirjoittaa antaen levylle arvosanaksi 7,5/10.

Rolling Stone -musiikkilehti puolestaan kuvailee levyä pakahduttavan hauskaksi, tiiviiksi ja kunnianhimoiseksi antaen sille neljä tähteä viidestä, ”Kohotahtinen Future Nostalgia on täydellinen lääke näinä stressaavina aikoina.”

Lehden mukaan levy kuitenkin epäonnistuu joissain kappaleissaan, ”Biisit kuten Cool ja Boys Will Be Boys eivät saavuta muun levyn lämpöä ja energisyyttä. Lisäksi Cool jää vähälle huomiolle ollessaan ikävästi levyn kahden parhaan biisin Don’t Start Nown ja Physicalin välissä.”

Lisää luettavaa