Porilaista keikkajärjestäjää ei voi syyttää ainakaan ikärasismista: juhlaklubien esiintyjät aina teineistä miltei 80-vuotiaaseen legendaan

Validi Karkia täyttää seitsemän.

14.02.2018

Jyrki Laiho on järjestänyt Validi Karkia -nimisiä klubi-iltoja kotikaupungissaan Porissa jo seitsemän vuoden ajan. Musiikki on soinut mainitun otsikon alla 14 eri osoitteessa 450 kokoonpanon toimesta. Validi Karkia -klubeilla on musisoinut yhteensä 1300 soittajaa 23 eri maasta.

Laihon buukkaamien iltamien musiikillinen kirjo on yhtä monimuotoinen kuin yllä mainituista numeroista voi päätellä. Eklektistä ja vaihtoehtoista, jazzia, rockia, folkia, avantgardea ja kaikkea niiden ympäriltä ja alta. Validi Karkian seitsenvuotisjuhlia vietetään 21.–22. helmikuuta kuitenkin visusti jazzin merkeissä.

Keskiviikkona 21. helmikuuta Poriginal-galleriassa esiintyy Milo & Moses. Moses Kuloniemen, Milo Mäkelan ja Jon Pettersonin muodostama groove jazzia ja be-bopia soittava trio on nuorin Suomessa levyttänyt jazz-yhtye. Liput maksavat 15 euroa ja soitto alkaa kello 18.

Torstaina 22. helmikuuta ääneen pääsee Peter Brötzmannin kipparoima kokoonpano Full Blast. Ensi kuussa 77 vuotta täyttävän free jazzin todellisen legendan rinnalla Full Blastissa soittavat sähköbasisti Marino Pliakas ja rumpali Michael Wertmueller. Liput maksavat 20 euroa ja soitto alkaa kello 19 osoitteessa Gallen-Kallelankatu 12.

Myös Karkia Mistika -levymerkkiä pyörittävän Laihon haastattelu löytyy 23. helmikuuta ilmestyvästä Rumbasta.

Mainittakoon, että Full Blast soittaa Suomen-reissullaan myös Tampereella.

Lisää luettavaa