Presidentit aiheuttavat comebackeja: Audioslave soitti ensikeikkansa 10 vuoteen Trumpin vastaisessa tapahtumassa

22.01.2017

Kuten olemme kaikki huomanneet, Yhdysvaltain uunituore presidentti on saanut protestiliikkeet äänekkäiksi. Taiteilijat ja kulttuuriväki ovat odotetusti eturivissä.

Viikonloppuna Los Angelesin Telegram Ballroomissa järjestetyssä Trumpin vastaisessa Anti-Inaugural Ball -protestitapahtumassa nähtiin aatteen puolesta myös iso comeback-keikka, kun Audioslave esiintyi ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Chris Cornellin ja Rage Against the Machinen jäsenten tähdittämä superyhtye lopetettiin vuonna 2007, eikä ole osoittanut aktiivisuutta ennen eilistä.

Vuonna 2001 Rage Against the Machinen raunioille perustettu Audioslave ehti julkaista kolme albumia. Yhtyeessä olivat Soundgardenin laulajan Chris Cornellin lisäksi Rage Against the Machinen kitaristi Tom Morello, rumpali Brad Wilk ja basisti Tim Commerford. Cornellin lähdettyä yhtyeestä Audioslaven jäsenet perustivat superyhtyeen Prophets of Rage yhdessä Public Enemyn DJ Lordin ja Chuck D:n sekä Cypress Hillin B-Realin kanssa.

Katso Audioslaven konsertti alta.

Presidentit ovat herättäneet kuopattuja bändejä ennenkin. Suomessa tällainen tapahtui viime presidentinvaaleissa, kun Ultra Bra soitti comeback-keikan Pekka Haaviston vaalitilaisuudessa Tavastialla.

Lisää luettavaa