Prince näyttää todella, todella vihaavaan isoja levy-yhtiöitä – Kehottaa irti orjuuden ikeestä

Prince on jälleen tukkanuottasilla levy-yhtiöiden kanssa. Tällä kertaa kaikkien.

Prince ilmoitti viime viikon lopulla julkaisevansa uuden albuminsa HITNRUN Jay Z:n omistaman Tidal-suoratoistopalvelun kautta.

Minneapolisin Paisley Park -studioilla Prince piti harvinaislaatuisen tapaamissession harvojen ja valittujen median edustajien kanssa. Tapaamisessa Prince vertasi jälleen kerran levy-yhtiöiden artistien kanssa tekemiä sopimuksia orjuuteen. Prince myös kertoi, miten ei suosittele kenellekään uudelle artistille sopimuksia levy-yhtiöiden kanssa.

Princen mukaan Tidal-sopimus antaa hänelle huomattavasti vapammat kädet kontrolloida musiikkinsa aiheuttamia rahavirtoja ja tulonjakoja. Hän kertoi haaveilevansa tulevaisuudesta, jossa artistit saavat rahat suoraan suoratoistopaveluilta niin, etteivät levy-yhtiöt pääse nykimään välistä omia osuuksiaan. Prince myös sanoi, että HITNRUN ilmestyy hamassa tulevaisuudessa myös fyysisenä versiona.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Prince vertailee artistin suhdetta levy-yhtiöihin orjuuteen. 1990-luvun alussa hän esiintyi hetken aikaan ”slave”-teksti poskessaan protestoidessaan sopimustaisteluaan Warner Bros. Recordsin kanssa.