Princen ekan singlen sanoituskrediitit myynnissä eBayssä – ”Eihän tätä kannata taloudellisessa mielessä ostaa, mutta pääset omistamaan ainutlaatuisen Prince-keräilykohteen”

Soft and Wet ei koskaan ollut mikään superhitti, mutta se on yksi Princen ainoista biiseistä, joka on kreditoitu Princen lisäksi myös kanssakirjoittajalle. Joka siis myy nyt krediittinsä. Kelle tahansa tarpeeksi rikkaalle. Että.

15.02.2018

Princen biisejä ei kirjoittanut kukaan muu kuin Prince itse – noin yleisesti ottaen. Legendan debyyttialbumilta For You (1978) kuitenkin löytyy Princen ihka ensimmäinen single Soft and Wet, jonka sanoituspuolella on kanssakrediitti tuottaja Chris Moonille.

Ja nyt Moon on myymässä tätä tekijänoikeuttaan. Sen voi ostaa kuka tahansa eBaysta 490 000 jenkkidollarin hintaan:

”Olen omistanut Soft and Wetin siitä asti, kun kirjoitin sen, olen nauttinut sen kuulemisesta lukemattomia kertoja vuosien varrella, minulle on maksettu siitä hyvin ja olen ylpeä siitä. Nyt haluaisin nähdä jonkun muun nauttivan sen omistamisesta, biisi on saavuttanut kaiken ja vielä vähän lisää omalta osaltani, joten nyt on minusta aika luovuttaa se Prince-fanille, joka jatkaa sen vaalimista ja nauttii siitä yhtä paljon kuin minä tähän asti.”

”Jos rakastat Princeä ja hänen musiikkiaan, en voi kuvitella mitään parempaa kuin omistaa hänen ensimmäisen hittibiisinsä yhdessä hänen itsensä kanssa. Allekirjoitan laillisen siirtosopimuksen, jolloin voit todistaa Soft and Wetin kuuluvan sinulle. Kaikki oikeuteni ja sanoitusten omistus siirtyy sinulle. Saat kopion alkuperäisestä sopimuksesta Princen ja minun välillä, joka vahvistaa minun omistusoikeuteni ja siten oikeuteni siirtää se sinulle. Saat myös digitaalisen kopion biisin alkuperäisestä versiosta sekä sen levyllä olevan version sekä sen MC Hammer -version.”

Toisaalta tuottaja myöntää Star Tribune -lehdelle, että sinänsä Billboardin Hot 100 -listan 92. sijalle alun perin noussut biisi ei ole mikään rahasampo enää, jos on koskaan ollutkaan:

”Eihän tätä kannata taloudellisessa mielessä ostaa – mutta pääset omistamaan ainutlaatuisen Prince-keräilykohteen.”

Lisää luettavaa