Princen muistoa on kunnioitettu ympäri maailmaa – Eiffel-torni ja Niagaran putoukset valaistiin purppuralla

23.04.2016

Kulttuuri-ikoni Princen kuolema on järkyttänyt tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Artistia on surtu niin kaduilla kuin mediassa, ja torstaina ja perjantaina on järjestetty useita tribuutteja ja kunnianosoituksia legendan muistolle. Myös moni järjestö ja yritys on mukana surunvalitteluissa.

Lukuisat rakennukset ja nähtävyydet valaistiin perjantaina purppuralla The Purple Onen muistoksi. Esimerkiksi Eiffel-torni ja Niagaran putoukset valaistiin eilen useaksi tunniksi.

Rumba Eiffel torni Prince

Rumba The Forum Prince Purple

Prince Rumba Niagara falls

PRINCEadvocade PRINCEVegasHighRoller

Valaistuksen sai myös Warner Brothersin pääkonttori, joka muunnettiin väliaikaisesti “valtavaksi muistomerkiksi”.

Prince Warner Bros Rumba

Monet kuuluisuudet ovat reagoineet uutiseen Twitterissä. Barack Obama, Paul McCartney, Samuel L. Jackson ja monet muut ovat kommentoineet Princen poismenoa.

PRINCETWEET-barackobama

PRINCETWEET-madonnna

PRINCETWEET-paulmccartney

PRINCETWEET-SamuelLJackson

PRINCETWEET-ellendegeneresjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

princetweeT-missyelliott

princeTWEET-pharrellwilliams

New Yorker näytti etukäteen ensi viikon julkaisunsa kannen. Purppuraksi muokkautui myös Googlen aloituslogo.

PRINCENewYorker

Koomikko Dave Chappelle omisti koko neljätuntisen ohjelmansa Princen muistolle perjantaina. Hän kutsui surupäivää nimellä ”black 9/11”.

PRINCEDaveChappelle

Myös murovalmistaja Cheerios julkaisi Facebook-päivityksessä surunvalittelun, mutta päin honkia. Kuvan “rest in peace” -tekstin i:n pisteeksi oli laitettu muro, joka sai kunnianosoituksen näyttämään mainokselta. Cheerios poisti kuvan heti kritiikin sytyttyä, mutta kuvakaappaukset oli jo otettu.

Rumba Prince Cheerios

Lausuntojen lisäksi tuhannet ihmiset ympäri maailmaa ovat kokoontuneet kunnioittamaan Princen muistoa erilaisiin tapahtumiin. Kulkueita, tanssiaisia ja muistotilaisuuksia on järjestetty runsaasti, ja ihmisiä on pyhiinvaeltanut Princen kotikaupunkiin Minneapolikseen.

AFP/Getty

Princen faneja hänen kodin lähellään Paisley Parkissa, AFP/Getty

On selvää, että muistotapahtumat ja kunnianosoitukset tulevat nyt jatkumaan tiiviisti. Sen huippulahjakas Prince ansaitseekin. Hänen vaikutuksensa musiikkiin ja kulttuuriin on kiistaton.

Lähteinä Daily Mail, MTV ja Consequences of Sound.

Lisää luettavaa