Provinssin ”millennium-kattaus” vahvistuu – myös Tuskaan lisää metallia

System of a Down ja Korn saavat Seinäjoella rinnalleen muun muassa Deftonesin ja Disturbedin.

Provinssin esiintyjälistaus alkaa lähennellä vuosituhannen vaihteen nu- ja alt-metallin tähtikentällistä: aiemmin festivaalille kiinnitettyjen System of a Downin ja Kornin lisäksi Seinäjoella nähdään Deftones ja Disturbed.

Popmusiikin puolelta uusi kiinnitys on Charli XCX (kuvassa), joka sopii millennium-teemaan hyvin: vaikka hän oli kypsässä kahden vuoden iässä Kornin julkaistessa debyyttialbuminsa (1994), brittitähden suurimpia hittejä on kappale nimeltään 1999.

Hassisen Koneen juhlakeikka Provinssissa julkistettiin alkuviikosta ja senkin voi niputtaa löyhästi yllä mainittuun teemaan, sillä Ismo Alangon bändi soitti edellisen keikkansa vuonna 2000.

Ranskalainen progemetallin sanansaattaja Gojira ja industrialillaan Islantia euroviisuissa edustanut bdsm-dystoopikko-trio Hatari esiintyvät myös Provinssissa, mutta emme sentään aivan väkisin rakenna millennium-aasinsiltoja.

Samalla Provinssin ja Tuskan synergia syvenee entisestään: Deftones ja Gojira esiintyvät myös 26.–28. kesäkuuta järjestettävällä helsinkiläisfestivaalilla.

Provinssi julkisti samalla artistien esiintymispäivät ja laittoi päiväliput myyntiin. Näistä lisätietoa alla.

Provinssi 2020:
25.6. System of a Down (US), Korn (US), Charli XCX (UK)
26.6. Gojira (FR), Hatari (IS)
27.6. Hassisen Kone, Deftones (US), Disturbed (US)

Yhden päivän liput 89 euroa, kahden päivän 119 euroa ja kolmen päivän 149 euroa festivaalin kotisivuilta.