”Puhutaan itsestämme punkbändinä, mutta se on ehkä vaan vittuilua niille, jotka haluaa laittaa musaa johonkin lokeroon” – tutustu itsevarmuutta uhkuvaan MMSP-yhtyeeseen

Mikko Merimaan johtama yhtye julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina.

10.10.2017

MMSP julkaisee debyyttialbuminsa Pelkkää paperii 13. lokakuuta. Yhtyeen nokkamies on Mikko Merimaa, jonka sukujuuret miltei velvoittavat rockmusiikin parissa puuhailun.

Merimaan antamat lausunnot ovat myös oppikirjaesimerkkejä musiikkityylille ominaisesta itsevarmuudesta ja ironiantajusta. Ensisingle Vitun Otto julkaistiin helmikuussa, ja tällöin Merimaa esitteli bändinsä näin:

”Teemme punkrockia, koska lajin helppous viehättää. Musiikillisia esikuviamme ovat katu-uskottavat ja asialliset yhtyeet ja artistit.”

Toinen single Darralooks julkaistiin kesällä. Tällöin kerrottiin myös, että esikoisalbumin julkaisusta vastaa Juustopäiden levymerkkinä tunnettu Love is Punk ja keikkamyynnistä kopin on ottanut Fullsteam.

Perjantaina ilmestyvää albumia pohjustetaan vielä kolmannella singlellä Lasin pohja. Se saa ensisoittonsa Rumbassa juurikin nyt.

”Lasin pohja on hyvin erilainen biisi kuin muuta levyn biisit. Ainut jossa alistumme. Muutoin biisit ovat päällekäyviä ja itsevarmuutta uhkuvia. Tässä nyt nimenomaan paljastuu se meidän herkkä puoli, vaikka mukana on MMSP:lle ominaista huumoria. Ei haluta joka biisissä vetää turpaan”, Merimaa kommentoi.

Laulaja tarkentaa myös aiempia punk-lausuntojaan:

”MMSP:ssä ei välttämättä ole kyse millään tasolla punkista. Punk on meille se asenne, koska musiikillisesti emme ehkä lopulta kallistu sinne. Puhutaan itsestämme punkbändinä, mutta se on ehkä vaan vittuilua niille, jotka haluaa laittaa musaa johonkin lokeroon. Tehdään vaan musaa josta itse digaamme.”

Kuuntele Lasin pohja alta.

Ja tsekkaa Vitun Otto -musavideo tästä:

Lisää luettavaa