Punkkia Pohjanmaalla -näyttely esittelee suomalaista punk-kulttuuria – täällä näet

Hieno näyttely tulossa!

28.08.2023

Lakeus punk ry sekä Punkmuseo asettavat yhteistyössä Selmun kanssa Punkkia Pohjanmaalla -näyttelyn esille syksyksi Rytmikorjaamolle. Syyskuun ajaksi se saapuu Apila-kirjaston vitriineihin. Punkkia Pohjanmaalla- näyttely on esillä Rytmikorjaamolla koko syksyn ajan 2.9. alkaen sekä Apila-kirjaston vitriineissä 1.9.­-30.9.2023.

Kevään ja kesän aikana Lakeus punk ry sekä Punkmuseo etsintäkuuluttivat Pohjanmaan alueen punkkareilta heidän muistoesineitään sekä valokuviaan. Nyt ne astellaan esille.

Lakeus punk ry:n Matti avaa näyttelyä seuraavin sanoin:

”Saimme mukavasti kerättyä etenkin vanhempaa materiaalia. Kuvia tuli kiitettävästi ja niistä on nyt mahdollista nähdä osa Rytmikorjaamon tiloissa. Valintojen tekeminen on aina vaikeaa, mutta mielestäni saimme esille edustavan määrän kuvia, jotka kertovat omaa tarinaansa alueen punkskenestä sekä siihen kuuluneista ihmisistä. Myös muuta materiaalia on tulossa esille kirjastolle. Nähtävillä on mm. jokaisen HC-punkkarin tärkein varuste, eli itse koristeltu nahkarotsi. Lisäksi kirjastolla on mahdollista kuulla, miltä Lama kuulosti Seinäjoella 11.1.1982 sekä tutustua muihin tavaroihin”, Matti kertoo ja jatkaa:

”Ulkopuolisille punk on usein vain äänekästä, ehkä jopa ärsyttävää, musiikkia. Sitä kuuntelevat usein epäilyttävän näköiset ihmiset. Alakulttuurin sisällä kasvaneille punk on kuitenkin voinut tarjota korvaamattomia yhteisöllisyyden ja hyväksymisen kokemuksia, tilan kokea, luoda ja järjestää ilman suuremman itsekritiikin tarvetta. Tämä yhteisöllisyys ja tekemisen riemu on selkeästi nähtävillä myös näyttelyn materiaaleissa.”

Lisää luettavaa