Puolalaismies esitti kuuluisaa räppäriä todella rasistisella tavalla TV-ohjelmassa – voitti 2 000 euron palkinnon

Uskomatonta, mutta valitettavasti totta.

Youtube

Puolalainen laulaja Bogumil ”Boogie” Romanowski esitti puolalaisessa televisiosarjassa viikonloppuna imitaation yhdysvaltaisräppäri Draken musiikkivideosta Hotline Bling, mutta ei tainnut olla aivan perillä siitä, mitä teki.

Televisiosarjan ideana on, että puolalaiset julkkikset esittävät tunnettuja laulajia kilpaillen rahapalkinnosta, joka lahjoitetaan voittajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Esityksensä aikana Romanowski kopioi Draken musiikkivideolla nähtyjä tanssiliikkeitä laulaen samalla kappaleen mukana. Siinä ei vielä sinänsä mitään, mutta rasistiseksi esityksen tekikin Romanowskin blackface-kasvomeikki.

Kyseisen kasvomeikin historia ulottuu 1800-luvun Yhdysvaltojen teatterimaailmaan, jossa muut kuin mustaihoiset henkilöt värjäsivät kasvonsa tummalla meikillä pyrkien näin esittämään mustaihoisia henkilöitä. Lisäksi heidän esittämänsä roolihahmot olivat usein pilkkaavia ja rasistisia stereotypioita uusintavia.

Sillä, onko Romanowskin esityksen ollut tarkoitus olla rasistinen vai ei, ei ole väliä, sillä blackface-kasvomeikki on historiallisen taustansa vuoksi joka tapauksessa erittäin rasistinen ja halventava.

Jostain ihmeellisestä syystä yleisö ja tuomarit kuitenkin innostuivat Romanowskin esityksestä ja hän voitti 10 000 zlotyn eli noin 2 300€ palkinnon.

Toivottavasti rahat menivät hyvään kohteeseen. Rasisminvastainen työ Puolassa näyttäisi ainakin kaipaavan avustuksia.

Voit katsoa videon Romanowskin esityksestä alta:

Lähteet: XXL ja Helsingin Sanomat