Puolet Megadethistä lopetti – Onko Dave Mustaine rockmusiikin vaikein ihminen?

26.11.2014

Puolet Megadethin jäsenistöstä lähti kävelemään, kun yhtyeen kitaristi Chris Broderick sekä rumpali Shawn Drover ilmoittivat lopettavansa yhtyeessä soittamisen. Broderickin mukaan hänen eronsa syynä olivat musiikilliset erimielisyydet. Drover taas on soittanut vuosikymmenen ajan Megadethissä, ja hän halusi uusien haasteiden pariin.

Herra Megadeth itse eli Dave Mustaine ei ole mikään maailman helpoin yhteistyökumppani. Keräsimme lyhyen listan Daven erikoisimmista ja mieleenpainuvimmista tempauksista.

Dave vs. Musta Barbaari

Oulun Qstockissa Megadethin käskystä kaikilla muilla lavoille tuli lopettaa esiintyminen ajoissa. Musta Barbaari esitti tähän eriävän mielipiteensä ravaamalla lavalle Megedethin setin aikana. Tämän seurauksena hevarit ja hopparit tappelivat miltei kaksi päivää siitä, onko räppi edes musiikkia ja kyllähän Dave nyt on parempi kuin Musta Barbaari, kun eihän sillä ole biisejäkään.

Dave vs. Barack Obama

Vuonna 2012 Dave Mustaine esiintyi yhtyeineen Singaporessa. Biisien välissä hän intoutui kertomaan paikallisille faneille, miten presidentti Barack Obama tapattaa omia kansalaisiaan saadakseen läpi lakialoitteen, jolla yritetään estää käsiaseiden hallussapito. Mustainen mukaan Aurorassa Coloradossa tapahtunut traaginen 12 ihmisen hengen vaatinut ampumavälikohtaus oli Obaman tilaustyö.

Myöhemmin Mustaine selitteli erään salaliittoteoreetikon vetämässä radio-ohjelmassa kirjoittavansa poliittisia kappaleita. Lausuntojaan hän ei kuitenkaan pyytänyt anteeksi. Hänen mielestään Amerikassa tapahtuvat verilöylyt pitäisi tutkia tarkemmin.

Dave vs. Jason Newsted

Alkuvuodesta 2014 Megedethin piti kiertää Australiassa Jason Newstedin yhtyeen kanssa. Homma ei kuitenkaan toiminut toivotulla tavalla, ja kaupungista toiseen siirtynyt Soundwave-festivaali ilmoitti tiedotteessaan, että Newstedia ei festareilla nähdä Dave Mustainen toivomuksesta.

Myöhemmin Megedeth kuitenkin ilmoitti, ettei yhtyeellä tai Davella ollut mitään tekemistä koko asian kanssa. Dave halusi Soundwave-festivaaleilta virallisen anteeksipyynnön valheellisten huhujen levittämisestä. Tällaista ei kuitenkaan saatu, ja niinpä Dave perui Megedethin osallistumisen Soundwave-kiertueelle.

Dave vs. Uimahousut

Maanantaina saimme kuulla, miten Dave Mustaine myy netin huutokaupassa nimikirjoituksella varustettuja uimahousujaan.

Dave vs. Kaikki muut

Kerätkäämme vielä loppuun parhaita Dave-lausuntoja vuosien varrelta.

”Televisiosta tulee ohjelmia, joissa afrikkalaisilla naisilla on kuusi lasta ja he näkevät nälkää. Mitä jos et enää synnttäisi niitä lapsia?”

”En usko evoluutioon. Uskon kreationismiin. Tiede ei hetkauta minua.”

”Minulla on monia kysymyksiä Barack Obamalle. Tiedän, että hän syntyi Amerikan ulkopuolella. Miten ihmeessä hän onnistui pysymään liki näkymättömänä, kunnes hänestä tuli se juttu mikä hänestä tulikaan Illinoisissa?”

Kysymykseen siitä, kannattaako hän homoavioliittoja:

”No, en ole homo. Joten en.”

Lisää luettavaa