Push it to the Limit! Italodiscon tuottajalegenda vyöryttää nettiin kasapäin harvinaisuuksia

Seuraavalla Daft Punk -levylläkin vieraileva, Top Gun – ja Scarface -leffojen musiikista tunnettu Giorgio Moroder raottaa SoundCloud-tilillään pöytälaatikkonsa salaisuuksia.

Kuva: Casablanca Records

Giorgio Moroder saattaa olla nimenä joillekin tuntemattomampi, mutta tämän italialaisherran musiikkia olet takuuvarmasti kuullut jossakin.

Moroder on nimittäin tehtaillut hittejä muun muassa Donna Summerille, David Bowielle, Freddie Mercurylle ja Janet Jacksonille. Discon kummisedäksin kutsuttu mies on esimerkiksi Summerin I Feel Love -hitin takana sekä Blondien Call Me -biisin tuottaja.

Sen lisäksi Moroder oli 80-luvun action-soundtrackien suurvisiiri: herra tuotti ja sävelsi yhdessä suojattinsa Harold Faltermeyerin kanssa Top Gun -elokuvan musiikin, mukaan lukien Berlinin Take My Breath Away -tunnusbiisin.

Eikä siinä vielä kaikki, Moroder tuotti myös Scarface-leffan soundtrackin, josta kaikki muistavat vähintään Paul Engemannin laulaman Push it to The Limitin.

Pelikonsolisukupolvi tunnistaa Moroderin kädenjäljen ainakin Grand Theft Auto -pelisarjasta.

Nyt Moroder on päättänyt esitellä yleisölle erilaisia harvinaisuuksia sävellysarkistonsa saloista, lataamalla niitä uudelle SoundCloud-tililleen.

Tässä hieman esimakua materiaalista, nimittäin pidennetty versio Scarfacen Push it to The Limitistä: