Puuvillapelloilta 80-luvun acid housen kautta tähän päivään – porilaisessa bluesissa soi Suicide ja Pan Sonic

Ennakkokuuntelussa Golden Lampreysin debyytti-ep.

Golden Lampreys

Golden Lampreys on muun muassa Sink-yhtyeessä vaikuttaneiden Aarno Kankaanpään ja Henrik Wetterstrandin muodostama kokoonpano. Future Lunch julkaisee 2. marraskuuta duon debyytti-ep:n Just Because You Did It Doesn’t Mean You’re Guilty. Rumballa on ilo ja kunnia tarjota minilevy kuunneltavaksi ennakkoon.

”Blues on aina ajankohtaista musiikkia. Modernissa maailmassa puuvillapellot ovat muuttuneet datavirroiksi ja suistojen hökkelit kerrostaloneliöiksi, mutta asetelma on muuttumaton. Blues otti meistä vallan ja porilaisina, suistolla syntyneinä, puuvillatehtaan kupeessa kasvaneina ja suomalaisiksi brändättyjen alemmuuskompleksisten orjakansojen jälkeläisinä kuulimme pohjoisen deltan kutsun”, Kankaanpää kertoo.

”Seurasimme bluesperinteen sivujuovia aina alkuaikojen puuvillapelloilta 80-luvun acid housen kautta tähän päivään ja laitamme oman lusikkamme tähän pitkään jatkuneeseen perinteeseen pohjoisen suistomaan tyyliin. Esikuviksemme valitsimme Pan Sonicin ja The Birthday Partyn, mutta jostain syystä näiden maailmojen kohtauspisteessä kaikuu myös Depeche Mode, siinä missä Leadbellykin. Rakkaus pettää aina, työ ei tuo täyttymystä mutta illan tullen musiikki kuljettaa meitä kohti valoa.”

Kankaanpään mainitsemien esikuvien lisäksi Golden Lampreysin soinnissa kuuluu kaikuja myös Suiciden suunnasta. Kuuntele alta itse! Yhtye juhlistaa julkaisuaan keikoilla Korjaamon Vintillä Helsingissä 2. marraskuuta ja Jyväskylän Popparissa 3. marraskuuta.