Pyhä terrori rantautuu Suomeen – ihmiskunnan tuhoa julistetaan viikonloppuna Mansonin ja Linkolan hengessä

15.03.2016

Holy Terror on termi, joka tarjoaa enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Sen olisi helpointa väittää edustavan metallisen hardcoren alagenreä, jossa operoivat yhtyeet pelaavat samaa apokalyptistä kuvastoa hyödyntäen. Vaikka kuvailin juuri musiikkityyliä, mitään tiettyä soundia Holy Terrorin edustajat kiistävät edustavansa. Vaikka liikesuunnan juuret ovat Clevelandissä, Holy Terror ei ole sidoksissa mihinkään geometriseen alueeseen.

Nämä mystiset yhtyeet puhuvat harvoissa haastatteluissaan monitulkintaisilla repliikeillä, joista huokuu niin tinkimättömyys kuin elitismikin. Vastaanvankaltainen retoriikka on totuttu yhdistämään ennemmin black metaliin kuin hardcoreen.

Clevelandiläisbändi Integrity on Holy Terrorin alkujuuri, jonka rihmasto on muodostanut etäpesäkkeitä ympäri maailmaa. Integrityn musiikissa japanilaisen kulttiyhtyeen G.I.S.M:in metallinen ja synkkä hardcore ajetaan amerikkalaisen kulttuurin vaikutteiden läpi. Integrityä on kutsuttu ensimmäiseksi metalcorebändiksi, mutta luonnollisesti tämä on termi jota asianomaiset välttelevät.

Vaikka Holy Terror -yhtyeiden musiikki on usein yllä kuvaillun kaltaista, varsinaiset yhdistävät tekijät ovat ajatusmaailma ja estetiikka. The Process Church of The Final Judgmentin hakaristiäkin muistuttava symboli toistuu Holy Terroriin luettavien yhtyeiden yhteydessä. Symbolin sakarat viittaavat kuitenkin The Processin uskomukseen, jossa Lucifer, Jumala, Saatana ja Kristus mahtuvat samaan nelikenttään. Charles Mansoniinkin yhdistetyn vesimmiehen ajan pimeän puolen kultin maalailemat kuvat ihmiskunnan väistämättömästä tuhosta ovat yksi punaisista langoista Holy Terrorin aatemaailmassa.

Kaikki yllä kerrottu olisi turhaa sanahelinää, jos musiikki olisi yhdentekevää. Integrityn vaikutus metalliseen hardcoreen on laajalti tunnustettu, mutta sen perillisistä väkevimmin iskee Rot In Hell. Brittiyhtye saarnaa kuin Integrity, raivoaa kuin Integrity, mutta tuo ihmiskunnon tuhon pelialustalle aivan omanlaisen painostavan ja nihilistisen tunnelmansa.

“Kuuntelemme Sakevi Yokoyaman (G.I.S.M.) ja Pentti Linkolan viisautta. Olemme maailmanlopun apostoleita, emme musiikkigenren edustajia”, summasi Rot In Hellin solisti taannoisessa haastattelussa yhtyeensä tulokulmaa.

Yhtye on julkaisemassa piakkoin seuraajaa näissä piireissä jo alttarille nostetulle As Pearls Before Swine -debyyttilevylleen (2011). Näin ollen onkin erittäin herkullinen aika saada harvoin keikkaileva Rot In Hell Suomeen.

Metallista hardcorea, maailmanlopun sanomaa ja pyhää terroria on luvassa perjantaina 18.3. Turun TVO:lla ja seuraavana iltana Helsingin Kuudennella linjalla. Tästä musiikista saa pitää, vaikkei olisi pyhittänyt elämäänsä Holy Terrorille. Voit olla kuitenkin varma, että kasvualusta pyhän terrorin siemenelle on tällöin annettu.

rotinhell-julkka

Lisää luettavaa