”Queer-henkilönä turvattomuuden tunne tiloissa on pilannut useamman illan” – uutuusvideolla drag-artisti Lady Clapback vie cowboyden ja barbieiden valtakuntaan

Minkin video ennakkonäytössä Rumbassa.

27.04.2023

Minkki julkaisee uuden kappaleen 28. päivä hutikuuta eli perjantaina. Kappale on tästä päivästä lähtien ennakkosoitossa Rumbassa.

Kaupungin säihkyvin showponi -sinkulla Jolenen lyriikat halutaan pistää uusiksi ja musiikkivideossa leikitään Barbeilla maailman lokeroita vastaan. Biisiä on Minkin kanssa ollut tekemässä Semisailor eli Oranssi Pazuzustakin tuttu Timo Alatalo.

Kaupungin säihkyvin showponi -musiikkivideossa nähdään Taneli Kemppi, drag-artistinimeltään Lady Clapback, joka vie tarinan cowboyn ja barbieiden värikkääseen valtakuntaan.

Minkki kertoo videosta seuraavaa:

”On ihan tietoinen valinta, että en esiinny musiikkivideolla lainkaan itse. Koen, että on tärkeämpiäkin asioita kuin oman artistibrändin rakentaminen. Mulla on biisit ja keikat, joilla saan näkyvyyttä tarpeeksi. Haluan antaa tilaa myös muille taiteilijoille, ja olen sitä mieltä, että jos kokee jonkin asian tärkeäksi, sen pitää näkyä myös teoissa. Tämä on yksi konkreettinen teko.”

Taneli Kemppi puolestaa kertoo seuraavaa:

“Kun sain Kaupungin säihkyvin Showponi-biisin ekaa kertaa kuultavaksi, se jäi välittömästi mun päähän elämään ja tarjosi mulle henkilökohtaisesti valtavan paljon samaistumispintaa. Halusin lähteä kuvaamaan videoon tilanteita nimenomaan Barbeilla, joiden avulla oon saanut luoda lapsena omia fantasiamaailmoja, joissa oon saanut olla turvassa ja leikkiä maailman lokeroita vastaan.”

”Queer-henkilönä turvattomuuden tunne tiloissa on pilannut useamman illan, jonka vuoksi joskus on ollut helpointa jäädä vain sinne omaan huoneeseen. Valitettavasti monet illat ovat muuttuneet turvattomiksi, kun tietyn sukupuolen edustajat ottavat tilaa itselleen ja samaan aikaan vievät sitä muilta.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa