Qwest TV on ”jazzin Netflix” – Quincy Jones käynnistelee ikiomaa nettikanavaa Arethan, Chick Corean, Sun Ran ja Anderson .Paakin ystäville

Maailman ensimmäinen jazzille omistettu videostriimauspalvelu sai alkunsa yli odotusten menestyneestä joukkorahoituskampanjasta.

08.12.2017
U.S. bluesman B.B. King during his performance at the 'Blues Night' of the 31st Montreux Jazz Festival, Switzerland, Tuesday night, July 8, 1997. (AP Photo/Keystone/Patrick Aviolat)

Ikoninen trumpetisti ja Michael Jacksoninkin tuottajana tunnettu Quincy Jones päätti jo vuosia sitten, että nykymaailman suoratoistomarkkinoilta puuttuu merkittävä kohdenurkkaus: jazz.

Mies ponkaisi siis pystyyn ikioman nettikanavan. Joulukuun 15. päivä käynnistyvä Qwest TV on Jonesin sekä valikoitujen musatoimittajien ja jazz-asiantuntijoiden kuratoima striimauspalvelu, jonka sisältöarsenaali tarjoaa satoja tunteja livekonsertteja, jazz-dokkareita, haastatteluja ja muusikkoesittelyjä genren legendaarisimmista nimistä kiinnostaviimpiin uutuuksiin.

Mukana on artisteja Aretha Franklinista ja B.B. Kingistä Anderson .Paakiin ja Kamasi Washingtoniin.

”Olen todistanut jazzin voiman henkilökohtaisesti – sillä on kyky repiä muureja alas ja tuoda maailma yhteen, ja niin on myös sen jälkeläisillä bluesista R&B:hen, poppiin, rockiin ja hip hopiin. Uskon, että sadan vuoden päästä ihmiset katsovat 1900-lukua ja pitävät Birdiä, Milesia ja Dizzyä tämän vuosisadan Mozarteina, Bacheina, Chopineina ja Tsaikovskeina. Toivon Qwest TV:n vievän eteenpäin ja rakentavan jazzin mahtavaa perinnettä vielä monia vuosikymmeniä tästä eteenpäin”, maalailee Jones kanavan yli alkuperäisen rahoitustavoitteen päässeellä joukkorahoitussivulla.

Nimenomaan videotoistopalvelua tarvittiin Jonesin mielestä jazzin erityisen luonteen takia:

”Osa jazzin kokemusta on nähdä sen luomisprosessi omin silmin. Jazz on katoavassa hetkessä tapahtuva taidemuoto. Jazzin kokeminen kaikessa upeudessaan vaatii läsnäoloa, sen näkemistä, kun taiteilija tai taiteilijaryhmä luo taidettaan.”

Lisää luettavaa