Radioheadin uusi albumi saatetaan julkaista jo tänä vuonna

Radiohead
Radiohead

Aina, kun Radiohead on julkaisemassa uuden albumin, musiikkimaailmassa syntyy kihinää. Thom Yorken luotsaamalta brittibändiltä on jo nähty niin monta tyylikästä tyylivaihdosta, että albumia odottaessa on valmistauduttava myös kuulemaan jotain, millaista ei ole koskaan kuullut. Seuraava tällainen tilanne voi olla vielä tämän vuoden puolella.

Radiohead on aiemmin kertonut, että heillä on ollut vaikeuksia päästä levyn kanssa vauhtiin pitkän tauon jälkeen. Nyt Rumpali Phil Selway kuitenkin kertoi Britannian Press Associationille, että jos hyvin käy, uusi levy julkaistaan jo ennen vuoden vaihdetta.

Bändi aikoo palata studioon viimeistelemään tulevan jatko-osalevyn vuoden 2011 The King of Limbsille pian. Albumi on odottanut pitkään julkaisuaan.

“Haluamme viimeistellä levyn, olemme jo siinä pisteessä. Meille tulee kiireinen syksy. Syyskuussa työskentelemme täyspäiväisesti”, Selway kertoi.

Uusi albumi on yhtyeen yhdeksäs. Radiohead on aiemmin äänittänyt yksin, mutta nyt mukana saattaa olla muitakin tekijöitä. Jäämme innolla odottamaan, mihin luovaan hulluuteen York ja kumppanit ovat nyt itsensä ajaneet.

Asiasta uutisoi Consequence of Sound.

Alta löydät esimerkkiä Radioheadin tyylivaihdoksista.

Creep, 1993

Paranoid Android, 1997

Everything In Its Right Place, 2000

Where I End And You Begin, 2003

15 Steps, 2007

Bloom 2011