Rähinä-artistien tähdittämä Summer Up -risteily meni rähinäksi – vai tehtiinkö musiikkitapahtumasta syntipukki?

Nuoriso dokasi ja käyttäytyi kuin nuoriso. Painokoneet seis!

Useat mediat kertoivat eilen Summer Up -risteilyn tapahtumista. Loop-radiokanavan osittain Rähinä Recordsin kanssa artistiyhteistyössä järjestämällä risteilyllä esiintyi Gettomasan, Töölön Ketterän, Uniikin ja Kasmirin kaltaisia artisteja.

Kaiken aloitti Iltalehden juttu, joka oli otsikoitu raflaavasti: ”Summer up -risteily riistäytyi hulinaksi – useita otettu kiinni”.

Pienemmälle huomiolle kaikkien juttujen otsikoinnissa on jäänyt se, miten Silja Linen viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoi Iltalehdelle, ettei laivan kapteenin mukaan risteilyllä ollut sen rauhattomampaa kuin muillakaan isoilla nuorison suosimilla charter-risteilyillä.

Helsingin Sanomat puolestaan jätti kyseisen sitaatin kokonaan pois uutisestaan, vaikka se oli tehty Iltalehden jutun pohjalta. ”Tallink Siljan laivoilla on vastaavia charter-risteilyjä tehty aiemminkin, mutta tällaiseen käyttäytymiseen ei ole aiemmin juuri törmätty”, HS:n jutun ingressissä kuitenkin väitetään.

Myöskään Lounais-Suomen poliisi ei ollut saanut yhtäkään ilmoitusta järjestyshäiriöistä Iltalehden tekemän jutun aikoihin.

Rumba ei tietenkään puolusta väkivaltaa tai muuta häiriökäytöstä. Silti tässä näyttää nyt siltä, että musiikkitapahtuma nostetaan syypääksi etenkin nyt, kun risteilyllä on esiintynyt nuorison suosimia artisteja.

Iltalehden uutisen asiasta löydät täältä.

Lisää luettavaa