Räppi jyrää – Jay-Z ja Kendrick Lamar pokkasivat eniten Grammy-ehdokkuuksia

Tänä vuonna räppi jyrää, ainakin jos Grammy-ehdokkuuksia tutkitaan.

28.11.2017

Grammy-ehdokkuudet ovat tulleet julki ja räppärit Jay-Z, sekä Kendrick Lamar johtavat peliä. Jay-Z nakutti kahdeksan ehdokkuutta ja Lamar keräsi niitä seitsemän. Kolmanneksi eniten ehdokkuuksia keräsi Bruno Mars, joka sai ehdokkuuksia kuusi.

Jay-Z julkaisi tänä vuonna 4:44-albumin ja on sen myötä ehdolla parhaimman albumin Grammysta. Muita ehdokkaita tuossa kategoriassa ovat Childish GambinoAwaken, My Love!, Kendrick Lamar Damn., LordeMelodrama ja Bruno Mars – 24K Magic. Tämän lisäksi Jay-Z on ehdolla myös muun muassa parhaimmasta kappaleesta (4:44), parhaimmasta äänitteestä (The Story Of O.J.) ja tietysti parhaimmasta rap-albumista.

Kendrick Lamar mittelöi siis samoin tavoin sekä parhaimman rap-albumin ja albumin palkinnoista, mutta on ehdolla myös muun muassa parhaimmasta äänitteestä Humble.-kappaleensa myötä.

Bruno Mars on ehdolla parhaimman albumin lisäksi muun muassa parhaasta kappaleesta That’s What I Like -biisinsä ansiosta.

Muita ehdokkaita parhaimmasta kappaleesta ovat Jay-Z:n ja Bruno Marsin lisäksi Luis Fonsi, Daddy Yankee ja Justin Bieber kappaleella Despacito, Julia Michaels kappaleellaan Issues ja Logic kappaleellaan 1-800-273-8255.

Edesmenneet Leonard Cohen ja Chris Cornell ovat ehdolla parhaasta rock-esityksestä. Parhaasta rock-albumista ovat ehdolla Mastodon, Metallica, Nothing More, Queens Of The Stone Age ja The War On Drugs.

Vuoden tulokkaaksi valitaan joko Alessia Cara, Khalid, Lil Uzi Vert, Julia Michaels tai SZA.

Grammyt ojennetaan 28. tammikuuta. Tarkat ehdokkaat voit katsoa täältä.

Lisää luettavaa