Rauli Badding Somerjoen fanit, huomio – nyt on tulossa huikea kiertue maestron musiikin ystäville

Badding-faneille nannaa.

13.12.2023

Rauli Badding Somerjoen musiikin ystävät, huomio! Nyt on tulossa mainio kiertue legendan musiikin ystäville.

Suurella Badding-liertueella kuullaan Baddingin suosituimpia lauluja Marko Haaviston, Suvi Karjulan ja huippumuusikoista koostuvan yhtyeen esittäminä.

Tiedote kertoo, miten Marko Haavisto (kuvassa) on ollut koko musiikillisen uransa Baddingin musiikin suuri ihailija. Hän oli 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa toimineen Badding Rockers -yhtyeen keulahahmo, ja hän tapasi Baddingin 15-vuotiaana. Badding vei omaan levy-yhtiöönsä Badding Rockersin demon ja suunnitteli yhteistyötä tämän nuorista muusikoista koostuneen yhtyeen kanssa. Orastava yhteistyö katkesi Baddingin kuolemaan tammikuussa 1987.

”Kun muistelen kultaista 1980-luvun alkupuolta ja aikaani peruskoulun yläasteella, tulevat päällimmäisenä mieleeni kotimme alakerran pannuhuone, sähkökitara ja Badding. Koulupäiväni kuluivat lähinnä odottaessa päivän päättymistä ja pääsyä pian takaisin olennaisen ääreen, eli opiskelemaan Raulin levyt kannesta kanteen. On kutkuttavaa palata pitkästä aikaa noiden laulujen pariin ja harvinainen tilaisuus päästä esittämään niitä elävälle yleisölle”, Marko Haavisto kertoo.

Suvi Karjula on esiintynyt Baddingin elämää käsittelevässä musiikkinäytelmässä Somerolla. ”Baddingin tuotannosta minulle on läheisin Valot-kappale, joka on hieno ja herkkä rakkauslaulu”, Karjula toteaa.

Katso kiertuepaikat videon alta.

Kiertueen aikataulu:

9.2. Hyvinkääsali
10.2. Turun Konserttitalo
15.2. Akustiikka, Ylivieska
16.2. Kuusamotalo
17.2. Kuhmo-talo
18.2. Iisalmen Kulttuurikeskus
23.2. Kulttuuritalo Virta, Imatra

1.3. Tampere-talo
2.3. Muuramesali
8.3. Sibeliustalo, Lahti
9.3. Mikkelin Mikaeli
15.3. Kuusankoskitalo
16.3. Someron Monitoimitalo

Lisää luettavaa