R&b:n taso on Suomessa huima – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Samuli Vienola

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto listan sisällöstä.

Ez, DreasKielletty
Rumban soittolista tekee paluun sunnuntaihin ja sitä on hyvä juhlistaa toteamalla kotimaisen r&b-musiikin tason olevan jo korkealla. Tästä uutena todisteena toimii Kielletty, jolla Ez ottaa varmasti jalansijaa r&b-kentällä.

Biisillä vierailee Dreas, joka hoitaa räppisäkeistönsä hyvin. Samalla on mukava kuulla kahden tuoreen tekijän yhteispeliä, ilman isomman nimen vetoapua. Näin molempien ideat ja ominaisuudet tulevat paremmin esiin.

Kielletty pitää sisällään paljon jotakin tuttua, mikä on tietysti merkki siitä, että biisi toimii.

Davia AkenamiGlitter
R&b soi listalla. Uusi tulokas Davia Akenami saa varmasti inboxiinsa sähköpostia levy-yhtiöiltä, sen verran vakuuttavasta tapauksesta on kyse. Tulokaslaulaja julkaisi God Complex -ep:n, jolta julkaistiin Glitter-single. Glitter toimii hyvänä maistiaisena siitä, mitä on luvassa.

Pesso, DJ Ibusal1-800-Homealone
Kostuneet silmäkulmat -räpin kärkinimiin lukeutuva Pesso avaa sydäntään uudella biisillä. Seuraa hän saa DJ Ibusal -aliaksella liikkuvasta Thube Hefneristä ja lopputulos on sitä mitää sopii odottaa.

Eli tässä tapauksessa tarkasti kuvailtuja tunteita ja arkojen ajatusten käsittelyä.

Pesso erottuu joukosta sillä, että räppää paljon siitä mitä ei ole tapahtunut. Sanoitukset pitävät sisällään toteutumattomia unelmia ja ajatuksia, joista ei pääse eroon.

Lisäksi listalta löytyy muun muassa uutta Migosia, Mouhousia ja Mariskaa.