Reckless Loven Olli Herman: ”En ole koskaan ollut festareilla pelkästään katsojana”

06.06.2013

Rumban ja Rock the Beachin haastattelusarjassa kysellään festariteknisiä asioita Rock the Beachin suomalaisilta esiintyjiltä. Sarjan aiemmista osista tuttuun kysymyspatteriin vastaa Reckless Loven laulaja Olli Herman.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Ville Akseli Juurikkala

Edessä on jälleen uusi festarikesä. Onko se sinulle muusikkona vuoden kohokohta, vai ovatko festivaalit ennemmin samanlaisia keikkoja kuin muutkin?

”Kesä on aina vuoden kohokohta!! Olen kesän lapsi kuten kaikki meistä tässä bändissä ja yksi elämän hiennoimmista hetkistä on olla hetken joutilaana auringon lämmössä ja nauttia hyvästä musiikista. Vielä kun asiaan liittää hyvän seuran ja kylmän juoman on onnellisuuden ainekset aika pitkälti kasassa. Festarit ovat siis keikkojen kermaa.”

Rock the Beach on uusi tulokas Suomen festarikartalla. Miltä tapahtuma sinusta näin ennakkoon vaikuttaa?

”Todella mahtavalta. Esiintyjä lista oli jo etukäteen aivan huippua, mutta onneksi pääsimme täydentämään kokoonpanon kotimaista kaartia ja tarjoamaan yleisölle ripauksen rannoille nimenomaisesti tehtyä merry metalliamme. Tiedän Reckless Loven musan sopivan Rock the Beachille kuin varpaat hiekkaan, sillä olemme saaneet tropiikista paljon vaikutteita sävellyksiimme ja kuvanneet jopa musavidoitammekin nimenomaan rannalla.”

Esiintyykö tapahtumassa bändejä, joiden keikan aiot rientää katsomaan?

”Valitettavasti joudumme rientämään seuraaville festareille jo hyvinkin pian esiintymisemme jälkeen, mutta aion yrittää nähdä ainakin ruotsalaisen Mustaschin, joka soittaa samana päivänä kanssamme. Mustasch on todella kova livebändi. Myös Airbourne kiinnostaisi, jos aikaa riittää. Mikäli voisin jäädä seuraavaksi päiväksi, olisi Paramore ehdottomasti nähtävä, samoin Danko Jones ja päivän pääesiintyjä Rammstein.”

Mikä on ollut yhtyeellesi miellyttävin festarikeikka ikinä?

”Reckless Love on siunattu mahtavalla sääonnella, kun festareita ajatellaan. Sateisia ja kylmiä keikkoja on ollut häkellyttävän vähän, ja nuo ominaisuudet ovat omiaan tekemään festareista epämiellyttäviä keikkaympäristöjä. Erityisesti kylmyys on tappavaa soittajille, ei sade vielä suuresti haittaa. Niinpä ensimmäisenä nouseekin mieleen vuoden 2012 Download-festari Englannissa. Sää oli mitä mainioin ja yleisö aivan liekeissä. Soitto ja kaikki äänitekniset kommervenkit sujuivat täysin ongelmitta.”

Entä mikä on ollut yhtyeellesi kaikkein kovimmaksi koettelemukseksi osoittautunut festivaalikeikka ikinä?

”Kauhean kovaa koettelemusta ei onneksi ole vielä kohdallemme sattunut. Teknisiä ongelmia toki ilmenee silloin tällöin, mutta mitään suurempaa katastrofia ei onneksemme ole vielä tapahtunut. Sää on myös ollut aina puolellamme, ja yhtään keikkaa ei ole jouduttu vielä perumaan myrskyn tai muun sellaisen takia. Kovin sade ja vaikein roudaus osui Provinssissa debyyttilevymme kiertueen aikaan, mutta tuolloinkin keikka oli mitä mainioin.”

Ja vielä: mikä on ollut sinulle katsojana ikimuistoisin festarikeikka?

”Itse asiassa en ole ollut festareilla koskaan pelkästään katsojana, vaan olen ollut siellä aina työni puolesta eli esiintyjänä. Ehkä mieleenpainuvin lienee kuitenkin LoudPark10 Tokiossa. Pelkästään Japaniin asti pääseminen oli erikoinen ja mieleenpainuva hetki, ja oli hienoa päästä näkemään lähietäisyydeltä ensi kertaa monia omia idoleitaan. Festareilla esiintyivät tuolloin muun muassa Ratt, Ozzy, Halford ja monia muita.”

Aiotteko esittää kesän festarikeikoilla mitään normikonserteista poikkeavaa spessukamaa?

”Uusi albumimme ilmestyy elokuussa, joten uutta ennen julkaisematonta materiaalia saattaa hyvinkin eksyä livesettiin niin sanotusti koeajoon. Tästä emme kuitenkaan aio ilmoitella etukäteen, vaan menemme fiilispohjalta. Kannattaa saapua paikalle.”

Reckless Love Rock the Beachissa pe 29. kesäkuuta.

Lisää luettavaa