Reggae hoitaa koiran sielua klasaria paremmin – uusi tutkimus myös osoittaa, että koirilla on yksilöllinen musiikkimaku

Mitäpä Risto Nordell tähän sanoisi?

28.01.2017

Uusi Glasgown yliopiston tutkimus selvitti koirien musiikkimieltymyksiä ja reagointia erilaiseen musiikkiin. Tutkimuksessa koirille soitettiin erilaisia kappaleita viidestä eri musiikkigenrestä. Samalla lemmikeiltä mitattiin sydänkäyrää, stressitasoja ja reaktioita musiikkiin. Koirille soitettiin motownia, klassista musiikkia, reggaeta, poppia ja soft rockia.

Tutkimuksessa selvisi, että eniten positiviista käytöstä ja stressitason lieventymistä aiheutti reggaen ja soft rockin kuuntelu. Taakse jäi jopa klassinen musiikki, jonka sielunhoidollista potentiaalia tällaiset tutkimukset yleensä painottavat.

Tutkijat myös päättelivät, että koirilla voi olla hyvin erilaisia musiikkimieltymyksiä.

”Reaktiot erilaisiin genreihin vaihtelivat kuitenkin niin, että voimme olettaa eri koirien pitävän hyvin erilaisesta musiikista”, professori Neil Evans kertoi BBC:lle.

Tutkimuksessa myös huomattiin, että musiikkia kuullessaan tutkimuksen koirat makoilivat huomattavasti enemmän  ja seisoivat huomattavasti vähemmän.

Selvityksessä mukana ollut Skotlannin eläinpelastus- ja suojeluyhdistys SCPA kertoi, että suunnittelee jo äänentoistosysteemejä kenneleihinsä.

”Tulevaisuudessa voimme soittaa koirille sopivaa musiikkia kaikille nelijalkaisille ystävillimme. Samalla voimme jatkaa tutkimusta myös muihin eläimiin”, suojeluyhdistyksestä kommentoitiin.

Vastaavanlaisia tutkimuksia on tehty ennenkin. Esimerkiksi sellisti David Teie tutki viime vuonna, minkälainen musiikki saa kissat rauhoittumaan.

Jäämme odottamaan koirille optimoitua soittolistaa.

Lisää luettavaa