Remun legenda Get On -kappaleen synnystä vedätystä eli boletusta eli myth busted?

Remun kertomus Get On -kappaleen syntyhistoriasta Rumban myytinmurtajien käsittelyssä!

Teksti: Jarkko Fräntilä, Kuva: Risto Vuorimies

Suomirock on täynnä legendaarisia tarinoita. Ylitse kaikkien lienee kertomus siitä, miten Hurriganesien Get On -kappale sai alkunsa. Legendan mukaan Roadrunner-levylle piti saada yksi biisi lisää, ja… No, annetaan Remun kertoa Ganes-kirjassa loput:

”Riku sanoi että yksi biisi pitää saada. Mä sanoin, et okei, mä heitän sulle sellasen rockin ettet oo ikinä kuullutkaan – et älä sit naura siinä! Mentiin sit jätkien kans studioon vaan, mä sanoin Järviselle että soita Johnny B. Gooden alku ja kuuntele loput mitä mä laulan, seurataan, katotaan koko ajan. Soitettiin Get On. Mä menin laulaan sen: Bögöhöbölöböhöbö… mitä mul tuli mieleen siinä.”

Get On äänitettiin studiossa syyskuussa 1974. Tarkkasilmäinen ja -korvainen Rumban lukija kuitenkin huomasi, kuinka netistä löytyy livetaltiointi kappaleesta vuoden 1974 kesältä. Sanat ovat hieman erilaiset kuin levylle päätyneellä versiolla, mutta liveäänitys kuitenkin todistaa, kuinka Remu taitaa olla kaikka nämä vuodet toteuttanut sitä ikuista rockin ohjenuoraa: Älä koskaan anna totuuden tulla hyvän tarinan tielle.

Tai kuten Remu sanoisi: ”Väliiks sil onkse stoori boletust kuha vaa skulaa?”

Ja niinhän se menee. Get On on vieläkin ”ihan” toimiva kappale, jota kuuntelee ”ihan” mielikseen. Vaikkapa kolmena versiona alta.