Rhiannon Giddens saapuu kesällä Suomeen

Giddens esiintyy Kultsalla.

09.04.2024

Folkin ja yhdysvaltalaisen perinnemusiikin kautta suosioon nuossut Rhiannon Giddens saapuu kesällä Suomeen. Helsingin Kulttuuritalossa tiistaina 2. heinäkuuta koettavan konsertin pääsyliput ovat myynnissä lippu.fi:ssä torstaina 11.4. klo 11.

Folkia, americanaa, bluesia ja countrya yhdistelevä Rhiannon Giddens nousi alkujaan kansainväliseen tunnettuuteen Carolina Chocolate Drops -yhtyeen jäsenenä. 1920- ja 30-lukujen amerikkalaisesta perinnemusiikista ammentanut kokoonpano voitti parhaan perinteisen folk-albumin Grammyn vuonna 2011. Yhtye esiintyi Suomessa vuonna 2013.

Soolourallaan Rhiannon Giddens on julkaissut useita albumeja. Moninkertaisesti palkittu ja muun muassa Obamoille Valkoisessa talossa esiintynyt Giddens on kantaaottavana artisti, joka on pitkään tehnyt työtä inklusiivisemman musiikkialan ja vähemmän kuultujen äänien puolestapuhujana. Vuonna 2022 Giddens voitti Pulitzer-palkinnon ensimmäisestä oopperastaan Omar, jonka hän kirjoitti yhdessä Michael Abelsin kanssa.

Kesällä 2023 Rhiannon Giddens esiintyi Pori Jazzin päälavalla yhdessä Francesco Turrisin ja Christian McBriden kanssa. Kesän kiertueellaan yhdysvaltalaistähdellä on mukanaan yhtye, jossa soittaa myös Porissa nähty pianisti Franceso Turrisi.

Keikkatiedot videon alla.

KEIKKA:

Rhiannon Giddens
Ti 2.7.2024
Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18.30

LIPUT:
Myynnissä to 11.4.2024 klo 11 lippu.fi:ssä
Palvelumaksuineen alkaen 39,90 €

Lisää luettavaa