Rihanna vaatii Suomea ottamaan osaa köyhien maiden koulutukseen – vetosi suoraan Sipilään

Rihanna suuntasi viestin suoraan Juha Sipilälle.

Rihanna
AOP

Poptähti Rihanna vaatii Juha Sipilää ja Suomea osallistumaan köyhien maiden auttamiseen ja koulutuksen kehittämiseen.

Barbadokselta kotoisin oleva Rihanna kirjoitti sanomalehti The Guardianiin artikkelin, jossa kertoi työstään köyhien olojen parantamiseksi kehittyvissä maissa. Rihanna työskentelee hyväntekeväisyslähettiläänä Global Partnership for Education -järjestölle eli GPE:lle.

”Olemme kiitollisia EU:lle ja Ranskalle, jotka ovat auttaneet meitä. Maat kuten Kanada ja Irlanti ovat tuplanneet lahjoituksensa. Toivon lisätoimia mailta, joilla on varaa lahjoittaa enemmän – mailta kuten Saksa ja Japani. Lisäksi toivoisin niiden maiden jotka eivät ole GPE:lle rahaa lahjoittaneet tulevan mukaan avunponnisteluihin – mailta kuten Hollanti, Suomi ja Uusi-Seelanti”, Rihanna kirjoittaa ja jatkaa:

”GPE hyväntahdonlähettiläänä olen tavannut lukemattomien maiden päämiehiä. Olen huomannut, miten vaikea joidenkin valtioiden on lahjoittaa rahaa nimenomaan koulutukseen. Koulutukseen panostaminen ei ole sellainen asia, mikä näkyisi heti. Esimerkiksi yhdellä dollarilla kehittyvien maiden lapset saavat itselleen tärkeät rokotukset ja vaikutukset näkyvät välittömästi. Koulutukseen panostaminen ei ole kuitenkaan millän tavoin vähäpätöisempää.”

Rihanna myös twiittasi asiasta, ja suuntasi twittinsä suoraan Suomen pääministerille Juha Sipilälle.

”Olisin toivonut näkeväni Suomen edustajan mukana Senegalissa järjestettävässä GP For Education -tapahtumassa viime helmikuussa. Suomella on kuitenkin vielä mahdollisuus osallistua Global Citizen Festival: Mandela 100 -tapahtumaan Johannesburgissa ensi joulukuussa”, twiitin sisältö kuului.

Twiitin löydät alta.

Rihannan kirjoituksen The Guardianiin löydät tästä linkistä.