Ronnie James Dio -dokumentti elokuvateattereihin syyskuussa

Laulajasuuruuden uraa ja elämää käsittelevässä dokkarissa esiintyvät muun muassa Tony Iommi ja Rob Halford.

Heavyikoni Ronnie James Diosta kertova dokumentti saa ensi-iltansa 28. syyskuuta. Suomessa ei ole julkaistu virallista tiedotetta aiheesta, mutta dokkarin nettisivuilla kerrotaan sen saapuvan elokuvateattereihin maailmanlaajuisesti.

Dokumentin ovat ohjanneet Don Argott ja Demian Fenton, joilla on taustaa musiikkidokkarien parissa. Dion leski Wendy Dio toimi projektissa vastaavana tuottajana.

Dio: Dreamers Never Dien kerrotaan ylittävän tavallisen rockdokumentin rajat. Mukana on ennennäkemätöntä arkistomateriaalia ja haastatteluja laulajan läheisesti tunteneiden henkilöiden kanssa. Dokkarissa nähdään muun muassa Black Sabbath -jäsenet Tony Iommi ja Geezer Butler, laulaja Lita Ford, Judas Priest -nokkamies Rob Halford ja Jack Black, jonka Tenacious D -elokuvassa Dio esiintyi itsekin.

”Ihmiset, joilla on näkemystä, taitoa ja sellainen sydän kuin Ronnie James Diolla, ovat harvassa nykyään. On virkistävää jakaa hänen inspiroiva tarinansa, jonka keskiössä on itseensä uskominen ja omien unelmien tavoittelu. On suuri kunnia, että me, kaksi ikuista Dio-fania saamme tuoda hänen matkansa valkokankaalle”, ohjaajat Argott ja Fenton kommentoivat.

Dokumentin julkaisun yhteydessä ilmestyy myös soundtrack, josta kuultaneen lisää myöhemmin.

Dio lauloi yli 50-vuotisen uransa aikana muun muassa Rainbow’ssa ja Black Sabbathissa. Vuonna 1982 alkaneelta soolouralta ja erityisesti sen alkupään albumeilta jäi elämään lukuisia jo pitkään heavyklassikkoina pidettyjä kappaleita kuten Holy Diver ja The Last in Line. Dio kuoli 67-vuotiaana vuonna 2010 puoli vuotta sen jälkeen, kun oli saanut mahasyöpädiagnoosin.

Katso alta dokkarin traileri, joka keskittyy Dion vuoden 1985 Hear N’ Aid -hyväntekeväisyysprojektiin.

YouTube video

Lisää luettavaa