Ronya on nyt New Ro – ensiesityksessä video I Cum

"Tuntui siltä, että tarvitsin tyhjän pöydän."

16.11.2018

Kuten aiemmin tällä viikolla kerroimme, Ronya on vaihtanut artistinimensä muotoon New Ro. Hän on solminut kansainvälisen kustannussopimuksen Saksan Sony/ATV:n kanssa ja ensimmäinen uudella nimellä julkaistava single on Jurekin tuottama I Cum, jonka musiikkivideo saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt.

”Videossa käsitellään identiteettiä, seksuaalisuutta ja kuolemaa – välillä symbolisesti ja välillä kirjaimellisesti. Haluttiin myös käsitellä seksuaalisuutta ilman, että on kyse seksistä, vaan enemmänkin vapautumisesta, pussypowerista, ja rohkeudesta olla oma itsensä”, New Ro kertoo itsensä, Kiia Beilinsonin ja Eeva-Liisa Orupoldin ohjaamasta videosta.

”New Ron ’tuleminen’ maailmaan alkaa kämäisellä bensa-asemalla mun vanhojen hoodsien lähellä Inkoossa. Lähden sieltä ajamaan keskelle ei mitään, välillä pysähtyen tanssimaan folkkaripakun edessä tai pimpatussa huussissa.”

New Ro kertoo käsittelevänsä kappaleessa seksuaalisuutta suorasanaisesti omasta näkökulmasta. Biisi kertoo suhteesta, jossa kaikki muu on päin helvettiä, mutta seksi on niin hyvää, että toisen luokse palaa aina uudestaan.

No entäpä nimenmuutos, mistä siinä on kyse?

”Olen ennenkin käyttänyt alter egoja selviytymiskeinona (ensimmäisellä albumilla mulla oli Ajnor), mutta tällä kertaa päätinkin jättää vanhat alter egot kokonaan taakseni. Ronya on kantanut minut aikuisuuteen ja yhdessä ollaan koettu paljon. Jossain vaiheessa onkin alkanut tuntua siltä, että me ei olla enää sama henkilö.”

”Tuntui siltä, että tarvitsin tyhjän pöydän. Vähän niinkun eron jälkeen muuttaa pois yhteisestä kodista, ei siksi koska kämpässä olisi mitään vikaa, vaan koska uusi kämppä auttaa haavojen paranemiseen ja uuden elämän aloittamiseen. New Ro on mun uusi kämppä.”

New Ron uutta alkua juhlitaan Helsingin Semifinal-klubilla 8. joulukuuta. Katso I Cum -video alta.

YouTube video

Lisää luettavaa