Rumba 7/11 ilmestyy perjantaina – mukana Amorphis, Bon Iver, Röyhkä & Mattila, Stella, 22-Pistepirkko, Mick Harvey, The Capital Beat ja silläviisii

19.05.2011

Arvioissa tutustutaan Yonaan, Beastie Boysiin, Danger Mousen spagettiwestern-systeemeihin ja vastaaviin. Röyhkän ja Mattilan edellinen levy sai yksimielisen ylistävän vastaanoton, mutta uutuusalbumin ensimmäiset singlet hämmensivät iskelmällisyydellään – onko kriitikon äänensävy tällä kertaa toisenlainen?

Rumba 7/11 ilmestyy 20.5. Näistä asioista on puhe:

AMORPHIS teki levyn Kalevalasta – taas. Miten hitossa bändi jaksaa veivata samaa virttä väinämöisistä ja joukahaisista levy levyn perään? Vai pitäisikö kysyä: miten bändi kehtaa kierrättää samaa aihepiiriä?

Twin Peaks yhdistää artisteja: niin indietähti BON IVER kuin melodista death metalia runnova OMNIUM GATHERUM löytävät musiikistaan yhtymäkohtia kuuluun tv-sarjaan. Miten moinen on mahdollista näin erilaisten bändien kohdalla?

MICK HARVEY sai lähtöpassit Nick Caven taustajoujoista, minkälaiseen sävyyn mies muistelee vanhaa asetoveriaan? Entä kenen haamu leijailee Harveyn uuden soololevyn yllä?

On aina myrskyn merkki, jos bändissä soittaa veljekset. 22-PISTEPIRKKO ei ole poikkeus, vaan Keräsen veljespari kärhämöi levynteossa siinä missä muutkin verisukulaiset. Minkälaista vääntöä käytiin uutuuslevy Lime Green Deloreanilla?

Ska/reggae-bändi THE CAPITAL BEAT pestasi viime levylleen mukaan Rakel Liekin, uudella albumilla vierailee burleskitaiteilija Gigi Praline. Mikäs vimma niillä on tällaisia nimiä hyödyntää? Ja mistä ne sen eteläafrikkalaisen kuoron mukaan tempaisivat?

SARA SAYED vastaa tällä erää Artistin Valinta -osiosta – ja valitsi listalleen muun muassa oman levynsä. Omahyväisyyttä vai onko tässä mukana jonkinlainen järkiperustelu?

Beatbox-mies FELIX ZENGER on yksi YouTuben katsotuimmista suomalaisartisteista, vaikka kaverin debyyttilevy ilmestyi vasta äsken. Miten moinen on mahdollista, ja mitä maailmanlaajuinen huomio on poskensoittajalle poikinut?

Kaikkea tätä ja vielä lisää paperimuodossa!

Lisää luettavaa